Consiliul Județean Cluj vrea să atragă fonduri europene pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.
Investiția vizează dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță. Scopul acestui proiect este asigurarea unui diagnostic și a unui tratament la cel mai înalt nivel.
„Ceea ce urmărim este să continuăm seria investițiilor în infrastructura sanitară. Dorim să asigurăm un confort sporit tuturor celor spitalizați. Vom achiziționa aparatură medicală de ultimă generație, necesară efectuării celor mai complexe investigații și tratamente. În final, ne dorim ca prin intermediul fondurilor europene nerambursabile să contribuim la creșterea calității actului medical„, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Proiectul ce vizează dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase are o valoare de 12.045.428,03 lei, din care nu mai puțin de 10.486.735 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată.
Din aceste fonduri se intenționează achiziționarea de echipamente de performanță sporită pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală. De asemenea, achiziționarea echipamentelor chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă – CICAMI.
Se vor mai achiziționa o trusă de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromo-endoscopică, o mașină automată de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie. Echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca este structurat pe două activități principale: activitate spitalicească și cea ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în special în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde se înregistrează anual circa 7.000 de cazuri de spitalizare continuă și aproximativ 15.000 de cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecțioase. În ceea ce privește activitatea ambulatorie, aceasta se desfășoară în special în cadrul Ambulatoriului Integrat situat pe str. Moților, la nr. 19, unde se oferă servicii ambulatorii și de spitalizare de zi pentru 24 de specialități clinice adulți și 11 specialități clinice copii. Anual, se efectuează între 170.000 și 200.000 de consultații medicale de specialitate și cca. 15.000 de servicii medicale de spitalizări de zi.
Pe o temă similară Spitalul Județean de Urgență Zalău