Medicii din centrele de permanență își vor primi banii în această săptămână

Medicii de familie au reclamat că în ultimele patru luni nu au mai primit banii pentru gărzile efectuate în centrele de permanență.

CNAS a anunțat că această situație se va remedia, iar medicii din centre își vor primi banii până la sfârșitul acestei săptămâni.

“Centrele de permanenţă sunt în contract cu casele judeţene. Sursa de finanţare este bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii către bugetul CNAS. (…) A venit rectificarea bugetară şi CNAS a primit suma de 65.000 lei. Sumele aferente celor patru luni au fost repartizate către casele judeţene. Acstea, la rândul lor, până la sfârşitul acestei săptămâni vor ajunge la furnizori”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici.

Bugetul aprobat inițial, asigura funcționarea în centrele de permanență doar pentru o perioadă de patru luni.

“CNAS a demarat o serie de demersuri pentru a suplimenta fondurile destinate finanțării centrelor de permanenţă. Pentru a se evita blocajul, până în rectificarea bugetară, a fost aprobată din fondul de rezervă al Guvernului suma care a acoperit nevoile pe luna iunie”, a mai declarat Daniel Osmanovici.

- Articolul continua mai jos-

În întreaga țară sunt acum 352 centre de permanență. Marea lor majoritate funcționează în zonele rurale sau izolate. Acestea funcționează și în zone urbane în locul camerelor de gardă ale spitalelor desființate.

Centrele de Permanență au fost create pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare. Ele reprezintă în același timp o soluție privind accesul la servicii medicale de urgență pentru pacienții din mediul rural.

Citește și:

Medicii de familie nu au primit de patru luni banii pentru gărzile din Centrele de Permanență

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari