Centru de sănătate funcțional la Strehaia

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că va fi înființat un centru se sănătate funcțional în orașul Strehaia, județul Mehedinți. Acesta va cuprinde pentru început un compartiment de primiri-urgențe.

Ministerul Sănătăţii a aprobat structura acestui centru. Este foarte greu de constituit şi aprobat o asemenea structură medicală, mai ales după ce ai desfiinţat-o. Există aprobarea pentru un compartiment de primiri-urgenţe şi aşteptăm locaţiile. Am înţeles că vor fi pregătite, astfel încât să putem să dăm drumul acestor activităţi medicale în zonă. Spitalul din Severin este la 48 de kilometri distanţă şi este cumplit de mult în cazul unei urgenţe. De aceea, vom începe cu compartimentul de primiri-urgenţe şi apoi toate celelalte. Cel mai important lucru, însă, a fost rezolvat, şi anume, structura”, a afirmat ministrul Sorina Pintea.

Un alt spital din județul Mehedinți, cel din Drobetu Turnu Severin, va fi dotat cu RMN în cadrul programului derulat de Ministerul Sănătății. Termenul de livrare a aparatului RMN, dacă amenajarea locaţiei pentru amplasare va fi finalizată, este până în luna martie a anului viitor.

Inițial România a semnat cu Banca Mondial un contract pentru livrarea a 24 de RMN-uri, însă contractul a fost extins pentru a beneficia și alte spitale.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari