Medicii de familie nu au primit de patru luni banii pentru gărzile din Centrele de Permanență

Medicii care lucrează în centrele de permanență nu au primit de patru luni banii pentru gărzi, atrage atenția Societatea Națională de Medicina Familiei.

”Suntem în a patra lună de când medicii care lucrează în centre de permanență nu au primit de la Casele Județene de Asigurări de Sănătate banii pentru orele petrecute în gărzi. Întârzierea este justificata diferit la nivelul fiecărei case județene de sănătate. Însă explicația este una singură. Nu s-au alocat la timp fondurile necesare de la Ministerul Finanțelor”, transmite Societatea Națională de Medicina Familiei.

Medicii sunt foarte nemulțumiți deoarece din cauza acestor întârzieri, funcționarea centrelor de permanență este subevenționată de medicii de familie. Sumele de bani care nu au fost alocate în ultimele luni asigură chletuielile de funcționare și plata angajaților.

În întreaga țară sunt acum 352 centre de permanență. Marea lor majoritate funcționează în zonele rurale sau izolate. Acestea funcșionează și în zone urbane în locul camerelor de gardă ale spitalelor desființate.

- Articolul continua mai jos-

Centrele de Permanență au fost create pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare dar ele reprezintă în același timp o soluție privind accesul la servicii medicale de urgență pentru pacienții din mediul rural. În aceste centre se salvează vieți care altfel s-ar pierde până la intervenția serviciilor de urgență specializate.

Dacă întârzierea plăților se prelungește, medicii de familie sunt hotărâți să demareze acțiuni legale de recuperare a sumelor restante.

Citește și:

Eficiența celor 15 centre de permanență din Iași

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari