În România, unul din doi copii bolnavi de cancer moare

În România nu există un spital în care, copii bolnavi de cancer să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie şi chimioterapie.

În lipsa tratamentelor corespunzătoare şi aplicate la timp, dar şi din cauza infecţiilor spitaliceşti, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puţine şanse la viaţă decât cei din ţările occidentale. În România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce, în Europa, 80% dintre ei trăiesc.

Primul Spital de Oncologie Pediatrică din România, șansa unor copii bolnavi de cancer

Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a propus să mobilizeze major societatea civilă pentru a realiza cel mai ambiţios proiect de responsabilitate socială: construirea Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România ultimilor 30 de ani.

Datorită mobilizării fără precedent a societăţii civile, proiectul a fost extins de la 3 la 6 etaje. Au fost adăugate și un bloc operator modern, o secţie de terapie intensivă, una de chirurgie şi una de neurochirugie. Aceste departamente sunt absolut necesare în tratamentul complex al copilului bolnav de cancer. Se va reduce semnificativ şansa apariţiei şi purtării infecţiilor intraspitaliceşti dintr-o clădire în alta.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Odată cu extinderea proiectului, investiţia necesară estimată s-a modificat şi ea, de la 8 la 16 milioane de euro. Suprafaţa clădirii a fost mărită de la 8,000 la 12,000 mp.

Peste 1.500 de companii şi peste 150.000 de donatori persoane fizice s-au alăturat proiectului până în momentul de faţă, contribuind cu peste 8 milioane de euro. Turnarea fundaţiei a început în luna iunie, în curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti. Campania de strângere de fonduri continuă.

Ce va conţine Spitalul „Dăruieşte Viaţă”:
– Radioterapie: două buncăre la subsol, plus spaţiile de pregătire pacienţi
– Spaţiu pentru un nou RMN şi un nou CT, cu spaţii dedicate anestezierii pacientului copil
– Oncologie – ambulator şi internare continuă (parter şi etaj 1)
– Hemato – oncologie: saloane şi 5 camere sterile (etaj 2)
– Chirurgie (etaj 3)
– Neurochirurgie (etaj 4)
– Terapie intensivă (etaj 5)
– Bloc operator cu 8 săli de operaţie (etaj 6)
– Număr paturi: 200

Procesul de strângere de fonduri este complet transparent, cu toate etapele şi rezultatele comunicate pe Bursa de Fericire – platforma online de strângere de fonduri a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Câteva dintre mesajele primite de la donatorii noştri, mesaje ce ne emoţionează şi ne întăresc în misiunea asumată: Noi Facem Un Spital.

„Am pierdut un copil drag pe care l-am crescut până aproape de 16 ani. Am vrut să mă implic pentru ca alţi părinţi să nu mai treacă prin ce am trecut noi, să aibă acces la informaţii, la medicamente.”

„În urmă cu 13 ani, chiar de ziua mea, am fost diagnosticată cu cancer, de aceea am ales să mă implic! Ştiu perfect ce înseamnă lupta cu această urâtă şi parşivă boală care, din păcate, mi-a răpit şi o foarte dragă prietenă. Am văzut copii nevinovaţi sleiţi de puteri, cu ochii goi, în braţele mamelor disperate, gata oricând, dacă s-ar fi putut, să facă schimb de locuri cu copilul lor.”

- Articolul continua mai jos-

„Am văzut odată, pe holul unui spital, copii bolnavi de cancer ducându-şi în mânuţă punguţa cu perfuzii… Eram în acelaşi spital cu mama, bolnavă tot de cancer. Mama nu mai este fizic lângă noi acum. Sufletul ei va rămâne în fiecare dintre aceşti copii salvaţi şi în toţi cei care luptă să-i salveze.”

Citește și:

Copilul cu cancer – șanse pentru un tratament performant (VIDEO)

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...