9000 de cazuri de cancer la sân, anual în România

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a transmis că în România se înregistrează anual aproximativ 9.000 de cazuri de cancer la sân. Dintre acestea, peste 50% sunt depistate  într-un stadiu avansat.

„Din nefericire, în ţara noastră se înregistrează anual 9.000 de cazuri de cancer la sân. Mai sunt şi 3.000 de decese, pentru că peste 50% se depistează într-un stadiu foarte avansat – 3 sau 4. Suntem soţii, mame, fiice, ne gândim întotdeauna la cei din jur şi nu la noi. Dar cred că o oră pe care o petrecem în cabinetul medicului ne poate salva viaţa. Trebuie să avem grijă de noi. Vreau să vă asigur că aveţi un partener loial în Ministerul Sănătăţii”, a spus Sorina Pintea, potrivit AGERPRES,

Ministrul Sănătăţii consideră că este o nevoie continuă de educare, informare şi prevenţie în domeniul oncologic. Cancerul rămâne una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.

„Cancerul rămâne una dintre principalele cauze de deces din întreaga lume. De aceea este nevoie continuă de educare, de informare şi prevenţie în domeniul oncologic. Avem foarte multe de făcut, dar cel mai important este ca fiecare dintre noi să conştientizeze necesitatea unui efort comun, a unui parteneriat pentru susţinerea sănătăţii femeii din România”, a declarat ministrul.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Citește și:

Sănătate în doi paşi – Cancerul mamar în câteva cuvinte

- Articolul continua mai jos-
- Articolul continua mai jos-
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână