Metoda Covasna – sau cum te vindecă Mama-Natură

Pentru bolnavii cardiovasculari, Metoda Covasna rămâne alegerea cea mai fericită de terapie, cea care le poate diminua la jumătate „pumnul de medicamente” pe care sunt nevoiți să îl ia zilnic.

Cu Herman Rosner, despre Metoda Covasna și Covasna celor 1000 de izvoare

În România, se află o treime dintre izvoarele termale și minerale din Europa, fapt care ar trebui să o situeze în avanscena turismului balnear continental. Sănătate mai multă, bani mai mulți – din turismul medical. Teoretic, așa stau lucrurile. Practic, nu. Cele peste 160 de stațiuni și localități balneare nu oferă în mod uniform serviciile cu care am putea să ne mândrim. După 1990, cei care frecventau aceste stațiuni erau preponderent pensionari. Studii științifice arată însă că o serie de boli consierate ale vârstei înaintate au o incidență tot mai mare asupra tinerilor, cei care astăzi sunt invitați să își reseteze proiectul de viață, luând în calcul păstrarea sănătății.

Despre aceste lucruri am vorbit la Covasna, stațiune în care sunt tratate în special bolile de inimă, cu Herman Rosner, specialist în domeniul turismului balnear. El este inventatorul brandului „Covasna, 1000 de izvoare de sănătate”.

Metoda Covasna – 55 de ani de succes

„O mie de izvoare de sănătate înseamnă bogăția de ape minerale, compoziția lor chimică foarte diversificată, înseamnă mofetele, includem tot aicea și METODA COVASNA dezvoltată la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna, unde peste 55 de ani, datorită doctorului Benedek, care a condus acest spital care acum îi poartă numele, s-a elaborat metoda concretă, cât, cum și sub ce formă se folosesc acești factori naturali, în funcție de afecțiunile pe care le are pacientul”, spune Herman Rosner.

- Articolul continua mai jos-

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, și la orizontul anului 2050, bolile cardiovasculare vor fi pe locul I drept cauză de mortalitate. „Deci Covasna și METODA COVASNA se adresează categoriei celei mai importante, celor cu afecțiuni cardiovasculare. Dar în același timp circulația sanguină este determinantă pentru cei care au diabet, este hotărâtoare pentru toți cei care, datorită vieții sedentare, stresului, alimentației necorespunzătoare, fumatului, reușesc – „cu succes” – să-și distrugă sistemul circulator”.

„Auzind despre Covasna și METODA COVASNA, am hotărât să fac ceva pentru a ajuta cât mai mulți oameni”

Covana este situată în arcul Carpaților, ceea ce înseamnă sute de kilometri (către Vrancea și Buzău) de păduri, care produc un aer foarte bogat în ioni negativi și în aerosoli rășinoși, altitudinea foarte favorabilă celor cu afecțiuni cardiovasculare și metoda de tratament Covasna, care a fost validată de-a lungul a 55 de ani.

„Sunt recunoscut ca un pasionat promotor al Covasnei și asta o fac de aproape cinci decenii. Părinții mei și bunicii au fost deportați în lagăr în Transnistria, din Cernăuți, eu m-am născut la Brașov, apoi au găsit de lucru pe domeniul unui grof, la 6 kilometri, la Zăbala și s-au mutat aici”, povestește Herman Rosner despre prima lui întâlnire cu locul care i-a marcat viața. „Copil fiind și bătând mingea de cârpă, prima dată, și-apoi de cauciuc, veneam cu bicicleta să ne-adăpăm la izvorul de apă minerală. În anii 50 Covasna nu era decât o comună, apa minerală era în albia râului și acolo ne băgam nasul. După lagăr, părinții mei au supraviețuit, dar bolnavi de inimă. Și, auzind despre ce înseamnă Covasna și binefacerile ei am dorit să fac un proiect care să ajute cât mai mulți oameni”.

Ce înseamnă, de fapt, METODA COVASNA?

De 55 de ani, la Covasna se practică o metodă de tratament recunoscută în lume. Pe cât de celebră, pe atît de simplă.

„Metoda Covasna înseamnă cum folosesc eu factorii naturali – respectiv apele minerale și mofetele – cu un sistem de alimentație, dacă vreți inclusiv cum să învățăm să respirăm”, spune Herman Rosner. „Noi uităm să respirăm corect, cum să introducem aerul oxigenat în corpul nostru. Or, nu numai la mașini combustia este îmbunătățită de oxigen, și la om combustia este îmbunătățită de cantitatea de oxigen din sânge”.

Așa cum spunea academicianul Ana Aslan, organismul este un sistem, el dacă are „materia primă” corespunzătoare, cantitativ și calitativ, se apără, se reface, are sistem unitar imunitar.

- Articolul continua mai jos-

Materia primă este sângele, care trebuie să ajungă la fiecare țesut, în cantitate, și elementul calitativ este dat de conținutul de oxigen. Faptul că prin Metoda Covasna cei care au tensiune pot să-și reducă cu 50% consumul de medicamente, asta înseamnă că ei pot să dea „concediu” la ficat și rinichi. Pentru că fiecare medicament are efecte secundare.

Sfatul Medicului – De ce să alegi METODA COVASNA?

Două expresii mi se par esențiale: unul este „Time is money, rest is gold” – timpul înseamnă bani, sănătatea e aur. Și al doilea: „We are not perfects!” – noi nu suntem perfecți, natura este. Înainte de a lua un pumn de medicamente, este bine să știm dacă ne putem trata și altfel. Mama Natură este o alegere inspirată.

Herman Rosner

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari