Semne de atac de cord neașteptate, în cazul femeilor

Există semne de atac de cord neașteptate ,la femei, iar aceste simptome sunt diferite de cele experimentate de bărbați. Mai mult, cercetările publicate recent în jurnalul „Proceedings of the National Academy of Sciences” (Statele Unite) indică faptul că femeile sunt mai susceptibile de a supraviețui unui atac de cord atunci când sunt tratate de medici care sunt mai predispuși să recunoască semne de atac de cord subtile, care nu ies în evidență neapărat.

Ziua Mondială a Inimii, care se sărbătorește pe 29 septembrie, este momentul ideal pentru a vă educa despre simptomele unice ale bolilor de inimă, astfel încât, dacă vi se întâmplă, să puteți solicita imediat tratament.

Semne de atac de cord mai puțin obișnuite, întâlnite la femei

Dureri toracice, transpirație rece, greață, dureri ale părții superioare a corpului, dificultăți de respirație, amețeală – sunt tipurile de simptome pe care le puteți asocia cu atacurile de cord pentru bărbați și femei.

Însă studiile din ultimii ani au remarcat că bolile cardiace sunt principala cauză a decesului pentru femeile în vârstă de 35 ani – și asta se întâmplă și pentru că nu sunt diagnosticate la timp, presentând unele semne de atac de cord neobișnuite. Dar cu cât mai multe persoane din preajma femeii aflate în acest impas știu mai mult despre aceste semne – și această cunoaștere nu trebuie limitată la personalul medical, cu atât șansele ei de a supraviețui unui atac de cord cresc.

- Articolul continua mai jos-

Iată la ce trebuie să fiți atent, care sunt principalele semne de atac de cord neașteptate, care indică un atac de cord la femei:

Durere subită, disconfort sau senzație de strângere a maxilarului – fără a avea vreo leziune sau condiții pentru a explica această durere, CDC identifică acest lucru ca un semn comun, dar puțin cunoscut, al atacului de cord la femei. Dacă vi se întâmplă acest lucru, mergeți imediat la ER;

Durere bruscă în abdomen, însoțită de amețeli sau de tăierea respirației;

Dureri de spate care apar brusc sau o presiune extremă în spate – este posibil să nu fie un mușchi tras – mai ales dacă vă simțiți amețită, slăbită sau fără respirație. Unele femei care suferă de un atac de inimă vor avea dureri de spate care se simt ca o coardă legată în jurul lor. Dacă debutul este brusc și nu există niciun motiv pentru durere trebuie să ajungeți la medic.

Alte semne de atac de cord care pot fi confundate ușor cu cele ale altor boli

Atacul de cord, la femei, este numit uneori ucigașul tăcut deoarece unele femei nu simt deloc simptome. Mai mult, ați putea avea un atac de inimă tăcut și nici nu-l veți înțelege decât mai târziu. Unele femei se plâng de oboseală extremă și mai târziu se stabilește că au suferit un atac de cord, dar nu realizează în momentul producerii lui. Dacă brusc deveniți epuizate, când efectuați activități simple, cum ar fi mersul la plimbare cu câinele sau facerea patului, solicitați imediat asistență medicală.

Deoarece unele simptome – cum ar fi transpirații reci, amețeală și greață – care mimează o afecțiune stomacală, este posibil să fie de fapt semne de atac de cord, dacă ele apar la femei. Dacă aceste simptome apar brusc și nu sunteți sigură dacă este vorba de un virus, intoxicații alimentare sau un atac de cord, este mai bine să fiți în siguranță, așa că mergeți urgent la un centru medical și cereți ajutor. Nu vă lăsați păcălite de vârsta tânără (20-30-40 de ani), de multe ori, tocmai femeile foarte tinere sunt greșit diagnosticate (sau auto-diagnosticate), pe ideea că un atac de cord nu se produce la vârsta asta.

- Articolul continua mai jos-

Nu toate femeile vor suferi dureri toracice înainte sau în timpul unui atac de cord, dar dacă suferiți de durere toracică inexplicabilă, însoțite de senzația de sfârșeală, cereți asistență medicală cât mai repede.

Dacă aveți oricare dintre simptomele de mai sus pentru o perioadă prelungită de timp, este important să cereți sfatul medicului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari