fbpx
Acasă Ştiri Medicale Program de integrare a "bobocilor" la UMF Iasi

Program de integrare a “bobocilor” la UMF Iasi

Universitatea de Medicină si Farmacie “Grigore T. Popa” (UMF) din Iasi organizează programul de integrare pentru studenţii din primul an.

În cadrul “Orientation Days” studenţii din primul an vor primi informaţii despre tururile pregătite de organizatori. Aceștia se pot adresa la info-point-ul instalat în clădirea Institutului de Anatomie.

Program de integrare pentru bobocii de la liniile de predare în limba română.

Bobocilor de la linii de predare în limba română le vor fi dedicate zilele de vineri și sâmbătă, de la 09:00-16:00. Studenții din anii mai mari vor face tururiile academice. Bobocii vor primi broșuri și halate și îi vor cunoaște pe decani și tutorii de an. Ulterior aceștia vor vizita clădirile universității.

Articolul continua mai jos

Pentru studenții care nu sunt din Iași se organizează de la ora 16:00 un tur ghidat al Iașiului. Pentru acest tur există două variante: Centrul Iasului si Palatul Culturii sau Copou si Grădina Botanică, punctul de plecare fiind Esplanada UMF.

Duminică, 30 septembrie, este ziua dedicată studenţilor de la liniile de predare în limbi străine.

Acestia sunt asteptaţi să ia parte atât la tururile academice cât si la tururile în oras ghidate de colegii lor mai mari, cu traseu asemănător cu al colegilor români.

Vineri, 28 septembrie, de la ora 10.00, la UMF, studenţii francezi au parte de un “rendez-vous” cu Excelenţa Sa doamna Michele Ramis, ambasadorul extraordinar si plenipotenţiar al Franţei în România. La UMF Iasi studiază aproape 700 de studenţi francezi, constituind cea mai mare comunitate de studenţi internaţionali care studiază la Universitatea de Medicină si Farmacie din Iasi.

Mesajul rectorului UMF Iași

“Acum trei luni, aici, pe Esplanada din faţa Universităţii de Medicină si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi, i-am sărbătorit împreună pe cei 1500 de absolvenţi ai Promoţiei 2018. Acum le urăm “Bine aţi venit” celor peste 1800 de studenţi în primul an: 1300 studenţi români si peste 500 de studenţi internaţionali. Pentru al doilea an consecutiv, am organizat la universitate această acţiune de pentru cei integrare care păsesc întâia oară pe porţile UMF Iasi, numită” Orientation Days”. Succesul avut anul trecut ne-a făcut să permanentizăm acest eveniment-interfaţă pentru cei care încep drumul studenţiei la UMF Iasi.” a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi.

Anul acesta s-a creat pentru bobocii UMF si o aplicaţie pentru dispozitive mobile denumită “Orientation Days”. Aceasta răspunde la întrebările bobocilor medicinisti despre tot ceea ce înseamnă scoala de medicină din perspectiva anilor de studenţie.

Informaţii: www.orientation.umfiasi.ro

Citește și:
https://ziarmedical.ro/2018/09/11/saptamana-bobocilor-umf/

Ține cont și de sfatul medicului.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Cataracta – simptome și tratament

Cataracta este principala cauză de pierdere a vederii la adulţii cu vârstă de peste...

Ce este dependența de analgezice?

Ce sunt medicamentele analgezice? Analgezicele sunt medicamente care, prin diferite mecanisme, au rolul de...

Hemodializa şi fistula arteriovenoasă

Insuficienţa renală cronică presupune schimbări majore în viaţa pacienţilor şi întreaga lor existenţă se...

Cancerul esofagian – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul esofagian este o tumoare formată în straturile peretelui esofagian. Esofagul este conductul muscular...

Bolile stilului de viață. Prof. dr. Nicolae Hâncu: „Omul mai degrabă ia medicamente decât să se mişte, decât să fie atent la ce mănâncă”

Bolile stilului de viață explicate de catre Prof. dr. Nicolae Hâncu. Epidemia mondială de obezitate...

Ce este lupusul? Cauze, simptome, tratament

Ce este lupusul? Lupusul eritematos sistemic (LES) este o boală cronică autoimună, care...