Program de integrare a „bobocilor” la UMF Iasi

Universitatea de Medicină si Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iasi organizează programul de integrare pentru studenţii din primul an.

În cadrul „Orientation Days” studenţii din primul an vor primi informaţii despre tururile pregătite de organizatori. Aceștia se pot adresa la info-point-ul instalat în clădirea Institutului de Anatomie.

Program de integrare pentru bobocii de la liniile de predare în limba română.

Bobocilor de la linii de predare în limba română le vor fi dedicate zilele de vineri și sâmbătă, de la 09:00-16:00. Studenții din anii mai mari vor face tururiile academice. Bobocii vor primi broșuri și halate și îi vor cunoaște pe decani și tutorii de an. Ulterior aceștia vor vizita clădirile universității.

Pentru studenții care nu sunt din Iași se organizează de la ora 16:00 un tur ghidat al Iașiului. Pentru acest tur există două variante: Centrul Iasului si Palatul Culturii sau Copou si Grădina Botanică, punctul de plecare fiind Esplanada UMF.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Duminică, 30 septembrie, este ziua dedicată studenţilor de la liniile de predare în limbi străine.

Acestia sunt asteptaţi să ia parte atât la tururile academice cât si la tururile în oras ghidate de colegii lor mai mari, cu traseu asemănător cu al colegilor români.

Vineri, 28 septembrie, de la ora 10.00, la UMF, studenţii francezi au parte de un „rendez-vous” cu Excelenţa Sa doamna Michele Ramis, ambasadorul extraordinar si plenipotenţiar al Franţei în România. La UMF Iasi studiază aproape 700 de studenţi francezi, constituind cea mai mare comunitate de studenţi internaţionali care studiază la Universitatea de Medicină si Farmacie din Iasi.

Mesajul rectorului UMF Iași

„Acum trei luni, aici, pe Esplanada din faţa Universităţii de Medicină si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi, i-am sărbătorit împreună pe cei 1500 de absolvenţi ai Promoţiei 2018. Acum le urăm „Bine aţi venit” celor peste 1800 de studenţi în primul an: 1300 studenţi români si peste 500 de studenţi internaţionali. Pentru al doilea an consecutiv, am organizat la universitate această acţiune de pentru cei integrare care păsesc întâia oară pe porţile UMF Iasi, numită” Orientation Days”. Succesul avut anul trecut ne-a făcut să permanentizăm acest eveniment-interfaţă pentru cei care încep drumul studenţiei la UMF Iasi.” a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi.

Anul acesta s-a creat pentru bobocii UMF si o aplicaţie pentru dispozitive mobile denumită „Orientation Days”. Aceasta răspunde la întrebările bobocilor medicinisti despre tot ceea ce înseamnă scoala de medicină din perspectiva anilor de studenţie.

Informaţii: www.orientation.umfiasi.ro

- Articolul continua mai jos-

Citește și:
https://ziarmedical.ro/2018/09/11/saptamana-bobocilor-umf/

Ține cont și de sfatul medicului.

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Ce este tetanosul și care sunt semnele infecției cu tetanos?

Ce este tetanosul și care sunt semnele infecției cu tetanos? Tetanosul este o boală infecțioasă gravă și care poate fi fatală. Agentul cauzator al acestei...

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul ca tot mai mulți tineri fumează, aceasta manifestându-se nu imediat,...