Program de integrare a „bobocilor” la UMF Iasi

Universitatea de Medicină si Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iasi organizează programul de integrare pentru studenţii din primul an.

În cadrul „Orientation Days” studenţii din primul an vor primi informaţii despre tururile pregătite de organizatori. Aceștia se pot adresa la info-point-ul instalat în clădirea Institutului de Anatomie.

Program de integrare pentru bobocii de la liniile de predare în limba română.

Bobocilor de la linii de predare în limba română le vor fi dedicate zilele de vineri și sâmbătă, de la 09:00-16:00. Studenții din anii mai mari vor face tururiile academice. Bobocii vor primi broșuri și halate și îi vor cunoaște pe decani și tutorii de an. Ulterior aceștia vor vizita clădirile universității.

Pentru studenții care nu sunt din Iași se organizează de la ora 16:00 un tur ghidat al Iașiului. Pentru acest tur există două variante: Centrul Iasului si Palatul Culturii sau Copou si Grădina Botanică, punctul de plecare fiind Esplanada UMF.

- Articolul continua mai jos-

Duminică, 30 septembrie, este ziua dedicată studenţilor de la liniile de predare în limbi străine.

Acestia sunt asteptaţi să ia parte atât la tururile academice cât si la tururile în oras ghidate de colegii lor mai mari, cu traseu asemănător cu al colegilor români.

Vineri, 28 septembrie, de la ora 10.00, la UMF, studenţii francezi au parte de un „rendez-vous” cu Excelenţa Sa doamna Michele Ramis, ambasadorul extraordinar si plenipotenţiar al Franţei în România. La UMF Iasi studiază aproape 700 de studenţi francezi, constituind cea mai mare comunitate de studenţi internaţionali care studiază la Universitatea de Medicină si Farmacie din Iasi.

Mesajul rectorului UMF Iași

„Acum trei luni, aici, pe Esplanada din faţa Universităţii de Medicină si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi, i-am sărbătorit împreună pe cei 1500 de absolvenţi ai Promoţiei 2018. Acum le urăm „Bine aţi venit” celor peste 1800 de studenţi în primul an: 1300 studenţi români si peste 500 de studenţi internaţionali. Pentru al doilea an consecutiv, am organizat la universitate această acţiune de pentru cei integrare care păsesc întâia oară pe porţile UMF Iasi, numită” Orientation Days”. Succesul avut anul trecut ne-a făcut să permanentizăm acest eveniment-interfaţă pentru cei care încep drumul studenţiei la UMF Iasi.” a declarat prof.univ.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi.

Anul acesta s-a creat pentru bobocii UMF si o aplicaţie pentru dispozitive mobile denumită „Orientation Days”. Aceasta răspunde la întrebările bobocilor medicinisti despre tot ceea ce înseamnă scoala de medicină din perspectiva anilor de studenţie.

Informaţii: www.orientation.umfiasi.ro

- Articolul continua mai jos-

Citește și:
https://ziarmedical.ro/2018/09/11/saptamana-bobocilor-umf/

Ține cont și de sfatul medicului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari