Consilierii generali au aprobat alocarea a 50 de milioane de euro pentru lucrări de investitii la trei spitale din București.
Prin aceste proiecte de hotarare se actualizeaza indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivelor de investitii la trei spitale din București.
”Am propus trei proiecte care insumeaza investitii de aproape 50 de milioane de euro in Sanatate. Banii nu sunt alocați doar pentru sanatatea bucurestenilor, cat si a romanilor. În spitalele Capitalei nu se trateaza doar pacienti din Bucuresti, ci din intreaga tara. La Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia” se va realiza o investiție de circa 17 milioane euro. Se va realiza reabilitarea și extinderea a două clădiri. La maternitatea Bucur se va realiza reabilitarea corpurilor A și B, valoarea totală fiind de circa 28 milioane euro. La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș se va realiza construirea ambulatoriului, un proiect în valoare de circa 2,5 milioane euro. Toate aceste investiții vor fi finanțate de la bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.
Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia” a fost inaugurat în anul 1923 în București si reprezinta si astăzi o unitate de referință în domeniu.
Spitalul aliniază psihiatria românească la standardele moderne europene și internaționale. Investiția în dezvoltarea sănătății pentru Municipiul București, prin lucrările de intervenție și reabilitare la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, va asigura siguranța utilizatorilor la acțiunea unui potențial cutremur, creșterea calității și eficientizarea serviciilor integrate sanitare și sociale.
Maternitatea Bucur
In ceea ce priveste Maternitatea Bucur, cele doua corpuri de cladire (A si B) au fost construite in anii ’30 si. În acest moment nu mai prezinta siguranta in exploatare si nu asigura in totalitate cerintele de igiena si sanatate a pacientilor. Constructiile vor fi reabilitate atat din punct de vedere functional cat si din punct de vedere al finisajelor si echipamentelor.
Totodata, in cazul Ambulatoriului Spital de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș”, acesta se afla la faza proiect tehnic si au fost propuse o serie de modificări ale proiectului realizat la faza studiu de fezabilitate.
Citește și:
https://ziarmedical.ro/realitatea-medicala/stiri-medicale/