Lege pentru reducerea zahărului din băuturile răcoritoare

Legea care își propune să reducă adaosul de zahăr din băuturile răcoritoare a fost votată de comisiile de specialitate din Senatul României.

Inițiativa își propune să îi determine pe producători să scadă adaosul de zahăr prin introducerea pragurilor de accizare proporționale cu cantitatea de zahăr.

Nutriția nesănătoasă influențează cel mai puternic starea de sănătate a românilor. Jumătate din decesele vasculare sunt legate direct și nemijlocit de o dietă inadecvată. Avem cea mai mare incidență a diabetului zaharat din Europa. Această boală a devenit o problemă de securitate națională. Politicile publice cu rezultate favorabile semnificative asupra sănătății publice reprezintă o prioritate”, a declarat senatorul USR Adrian Wiener, membru în Comisia pentru Sănătate.

Managerul de programe pentru nutriție și obezitate al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Joao Breda, va fi prezent în Parlamentul României, săptămâna viitoare.

- Articolul continua mai jos-

Înainte de votul din plenul Senatului, inițiativa legislativă mai are nevoie de un raport din partea Comisiei pentru Buget și Finanțe. Decizională va fi Camera Deputaților.

Citește și:

Dieta Carbohidraţilor Specifici. De la dizaharide la monozaharide

Ține cont și de sfatul medicului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari