fbpx
Acasă Ştiri Medicale Studenții străini descoperă Clujul, printr-un proiect inițiat de UMF

Studenții străini descoperă Clujul, printr-un proiect inițiat de UMF

Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca organizează în perioada 26-28 septembrie 2018 a patra ediție a Seminarului de integrare a studenților străini  de la secțiile engleză și franceză.

Activitățile se vor desfășura în paralel sub denumirea Pre-rentrée 2018, respectiv Welcoming Days 2018. Se adresează studenților străini admiși în anul I la secțiile cu predare în limbi străine de la Medicină, Medicină Dentară și Farmacie.

Ne dorim ca acest seminar să îi ajute pe tinerii veniți din peste 45 de țări, din toate colțurile lumii, să descopere un Cluj prietenos, multicultural și modern. Să simtă că vor avea realmente un al doilea cămin aici, pe durata studiilor universitare”, a subliniat Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină, coordonatoarea acestui proiect.

 Programul cuprinde o zi a porților deschise cu vizita Universității de Medicină și Farmacie, o vizită ghidată o orașului, întâlniri cu decanii facultăților, ateliere de inițiere în limba română și de introducere în cultura românească. De asemenea, și sesiuni administrative, în cadrul cărora studenții vor primi informații despre permisul de ședere, respectiv înregistrarea rezidenței pe teritoriul României, despre asigurarea locuinței, despre sistemul de sănătate din România, precum și alte informații utile.

Pentru o deplină acuratețe, sesiunile administrative sunt organizate în parteneriat cu Serviciul de Imigrări al Județului Cluj, Casa de Asigurări de Sănătate și Poliția care deservește campusul universitar.

Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 26 septembrie 2018 – ora 9 pentru studenții străini de la secția engleză și ora 11:30 pentru studenții de la secția franceză – în Aula «Iuliu Hațieganu» (str. Gheorghe Marinescu nr. 23).

Cu această ocazie, prestigioasa universitate clujeană va fi onorată cu prezența unor distinși invitați, printre care Excelența Sa doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze în România, și delegația acesteia, precum și Excelența Sa doamna Machteld Cattrysse, Prim-Secretar și Consul în cadrul Ambasadei Belgiei în România. De asemenea, având în vedere numărul important de tineri originari din Germania care urmează studiile medicale la Cluj, vor participa: doamna Dr. Saskia Schmidt, Șefa Secției Cultură, Educație și Probleme ale minorității germane din cadrul Ambasadei Germaniei în România și domnul Ingo Tegge, Director al Centrului Cultural German Cluj-Napoca.

Tot miercuri, 26 septembrie 2018, va fi organizată o seară culturală românească, incluzând spectacole folclorice și ale orchestrei studenților mediciniști. În 28 septembrie, manifestările se vor încheia cu o cină interculturală.

Studenții vor primi Ghidul studentului internațional, editat de către conducerea Facultății de Medicină. Acesta cuprinde informații necesare pentru acomodarea în viața academică și vor fi familiarizați cu utilizarea aplicației InfoUtil UMF Cluj. Aceasta este destinată furnizării de informații esențiale pentru studenție și pentru viața de zi cu zi în Cluj-Napoca.

Ține cont și de sfatul medicului.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,845FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Sângele respins la analize sau „sângele-rebut”. Ce trebuie să știe donatorii despre asta

Una dintre problemele tot mai frecvente cu care se confruntă cei implicați în campaniile...

Cancerul gastric – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul gastric reprezentă una din cele mai frecvente malignităţi în întreaga lume, situânduse pe...

Rezecțiile colo-rectale laparoscopice, în cancerul de colon sau rect

Rezecţia colo-rectală reprezintă îndepărtarea unui segment al intestinului gros cu sau fără restabilirea continuităţii digestive. Pot...

Ce este hipertensiunea arterială

Ce este hipertensiunea arterială - Hipertensiunea arterială reprezintă o problemă majoră de sănătate publică...

Boala de reflux gastro-esofagian – Cauze, factori de risc, tratament

Auzim adesea despre persoane care suferă de boala de reflux gastro-esofagian şi totuşi nu...

Cauzele emoționale ale afecțiunilor

Cauzele emoționale ale afecțiunilor. Durerea a fost dintotdeauna un indicator că ceva nu este...