Doina Hrehoreț – o femeie-chirurg, în transplantul hepatic

Medicul chirurg Doina Hrehoreț – care lucrează la Institutul Clinic Fundeni – este singura femeie care realizează operații de transplant de ficat, în România. Apreciată de comunitatea medicală, dr Doina Hrehoreț ar putea deveni cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, primind astfel și aprecierile comunității locului său de naștere.

Consilierul local Mihai Ştefan a propus ca Doina Hrehoreț, originară din municipiul Botoşani, să primească distincţia de cetăţean de onoare al localităţii, „pentru activitatea şi performanţele obţinute în transplantul hepatic”.

Recunoaștere meritată pentru medicul Doina Hrehoreț

Primarul Botoşani, Cătălin Flutur, susţine iniţiativa, considerând că medicul se înscrie în categoria personalităţilor care îndeplinesc criteriile de acordare a celei mai mari distincţii oferite de municipalitate.

„Doina Hrehoreț este singura femeie din România care face transplant de ficat. Este fără discuţie o personalitate marcantă a sectorului medical din România”, a afirmat Flutur, citat de Agerpres.

- Articolul continua mai jos-

Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice

Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu

Un proiect în dezbaterea Consiliului Local al municipiului Botoşani

Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare chirurgului Doina Hrehoreț va fi dezbătut în şedinţa din 27 septembrie a Consiliului Local al municipiului Botoşani.

Titlul de cetăţean de onoare al Botoşaniului a revenit şi neurochirurgului Leon Dănăilă, originar, la rândul său, din judeţul Botoşani.

Propunerea vine în contextul în care, în perioada 3-5 octombrie, la București, vor avea loc Zilele Institutului Clinic Fundeni, eveniment la care se va organiza, între altele, o conferință-dezbatere pe tema calității actului medical și a rezultatelor excepționale ale prestigioasei instituții de sănătate din România.

Te-ar putea interesa și

- Articolul continua mai jos-

Singura femeie chirurg care efectuează transplant de ficat în România

Transplantul de ficat i-ar da o șansă! La 3 ani, are hepatoblastom
Bogdan are numai trei ani! Tu poți fi șansa lui la viață!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari