Primul centru socio-medical din România, destinat copiilor cu boli incurabile

Hospice Casa Speranţei a inaugurat primul centru socio-medical din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile şi familiilor acestora.

”În ultimii ani vedem o incidenţă tot mai mare pe cazuri terminale la copii. Acest centru are un ansamblu foarte mare, care oferă foarte multe posibilităţi pentru copii pe zona socială, educaţională, ludică, psihologică. Scopul nostru este ca acei copii care au durată de viaţă mai lungă să-i adresăm în acest centru. Unitatea de la Bucureşti poate rămâne pe zona terminală”, a declarat Mirela Nemţanu, director executiv Hospice.

În acest centru socio-medcal există și un adăpost dedicat familiilor copiilor aflați în faze terminale.

„Majoritatea pacienţilor noştri sunt acei pacienţi care primesc sintagma ‘ne pare rău, nu se mai poate face nimic’. În acel moment intervenim noi, pentru că mai sunt extrem de multe lucruri care se pot face. Pe anumite tipologii de boli putem vorbi de ani de zile. Şi atunci intervenţia paliatică prelungeşte viaţa pacientului şi oferă o viaţă mult îmbunătăţită”, a spus Nemţanu.

Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice

- Articolul continua mai jos-

Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu

Îngrijirea paliativă este foarte importantă, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, dar şi pentru cei care pot alina aceste suferinţe.

„S-a dovedit o oportunitate extraordinară deschiderea acestui centru unde să putem acoperi nevoile copiilor şi familiilor care sunt de o gravitate medicală medie sau mică. La București ne  concentrăm pe cazurile cu povară medicală mare. Sperăm să ne putem desfăşura activitatea în continuare bine, încercând să alinăm suferinţa cât mai multor beneficiari”, a afirmat Dan Malciolu, director medical Hospice.

În fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi îngrijiţi la noul centru socio-medical Hospice.

Centrul de la Adunaţii Copăceni, amenajat pe domeniul donat de către familia Florescu, a fost inaugurat după o investiţie totală de 1,7 milioane de euro. Suma provine de la sponsorii şi donatorii care susţin cauza îngrijirii paliative.

Centrul va cuprinde o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spaţii pentru activităţi educativ-terapeutice, şase apartamente sociale dedicate familiilor aflate în situaţii limită, un centru educaţional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupaţionale, o clădire destinată activităţilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii şi un centru educaţional destinat personalului medical.

Citește și:

170.000 de persoane au nevoie anual de îngrijire paliativă, însă mai puţin de 9% au acces la servicii specializate

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari