fbpx

Examinarea biomecanică a piciorului – ce trebuie să știi

Examinarea biomecanică a piciorului. Ai fost diagnosticat cu o durere de picior cauzată de o modificarea a funcțiilor sale normale?

În continuare vom explica baza tratamentului propus de podolog și unele investigații la care veti fi supus pentru a stabili problema și pentru a realiza plantarii personalizați, având ca ghid pe dna Corina Hinkov, specialist podiatru.

Biomecanica podometrică:

Examinarea biomecanică a piciorului.  Biomecanica podometrica este legata de studiul mecanic al miscarii umane in relatie cu problemele care sunt direct conectate cu durerea de picioare sau cu mecanica piciorului si care ar fi putut influenta cauza altor probleme posturale sau ar fi mentinut sau redus abilitatea corpului de a vindeca aceste leziuni de obicei la nivelul membrelor inferioare sau a spatelui.

Tratamentele sunt de obicei o combinatie a controlului mecanic al piciorului. De cele mai multe ori, initial implica fase elastice sau pernute. Apoi plantari personalizati care modifica modul in care functioneaza piciorul influentand miscarea genunchiului, soldurilor si partii inferioare a spatelui. Aceasta combinatie permite vindecarea, sau ajuta piciorul sa functioneze intr-o pozitie corecta, prevenind leziuni viitoare. Exercitiile de recuperare sunt deasemenea foarte importante si in functie de problema implica consultarea unui fizioterapeut, ortoped sau podolog.

- Articolul continua mai jos-

Examinarea biomecanică a piciorului. Pentru a obtine aceste rezultate este nevoie de efectuarea unor evaluari detaliate pentru a vedea cum este influentata zona afectata de mecanica si functiile medicale ale corpului.

Acest lucru implica stabilirea miscarilor incheieturilor, verificarea dezechilibrelor musculare si a sensibilitatii nervoase precum si a circulatiei sangvine. Se iau in considerarea si starea generala de sanatate, accidentarile din trecut, tratamentele urmate anterior si medicamentele folosite.

Examinarea biomecanică a piciorului. Analiza dinamică

Este foarte important sa vedem corpul in miscare. Analiza dinamica este folosita (de obicei pe o banda de alergat) si implica filmarea pentru ca apoi filmul sa poata fi vizualizat in slow-motion pentru a analiza actiuni specifice care au loc prea repede pentru ochiul uman. Acest lucru permite masurarea exacta a pasului si a miscarii picioarelor.

Examinarea biomecanică a piciorului. Analiza presiunii

Acest test este folosit pentru a observa cum piciorul atinge solul, aratand cum suporta piciorul presiunea si fortele.

Acest test identifica si daca incheieturile nu lucreaza eficient, restrictionand sau crescand miscarea dorita.

Analiza dinamica indica si cum mersul si alergatul pot modifica centrul de greutate, influentand fortele anormale asupra restului corpului.

- Articolul continua mai jos-

Pentru anumite sporturi, aceste teste se pot face intr-un loc adecvat.

Aceste instrumente ne ajuta sa controlam si sa imbunatatim functiile picioarelor. Uneori sunt folositi pentru a nu suprasolicita o zona ranita sau pentru a creste folosirea unei zone care nu functioneaza la adevarata capacitate. Ortezele temporare sunt de obicei produse pe loc pentru a stabili eficienta lor. Daca vi se prescriu plantari permanenti, vi se va lua o amprenta care reproduce intocmai talpile dumneavoastra. Acestea sunt apoi scanate laser pentru a realiza plantarii, conform testelor si investigatiilor realizate anterior.

Sfatul medicului – Testele biomecanice nu se pot face cu sandale sau cizme (in afara cizmelor de mers).

Rolul podiatrului este sa previna sau sa corecteze deformerile si sa mentina normala mobilitatea si functionarea lor.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână