Congresul Național al Asociației Române de Chirurgie Hepato-bilio-pancreatică și Transplant Hepatic (VIDEO)

Clujul găzduiește în aceste zile Congresul Național al Asociației Române de Chirurgie Hepato-bilio-pancreatică și Transplant Hepatic.

Principalele teme ale Congresului au fost selectate astfel încât să atingă sfera de interes a specialiștilor din aceste domenii.

Congresul se bucură de participarea invitaților din Franța, Germania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Italia și România.

Irinel Popescu– fondatorul transplantului hepatic în România este coorganizator al acestui Congres.

- Articolul continua mai jos-
Congresul marchează aniversarea a 12 ani a Asociației Române de Chirurgie Hepato-bilio-pancreatică și Transplant Hepatic

”Asociația Română de Chirurgie Hepato-bilio-pancreatică și Transplant Hepatic a fost înființată în 2006. Modelul este unul francez, Franța fiind singura țară care a adăugat Chirurgiei Hepato-bilio-pancreatică și Transplantul Hepatic. În cei 12 ani care au trecut de atunci, anul am ținut manifestări științifice și am încercat să dezvoltăm această supraspecializare s-a numit la început, atestat se numește acum. Există intervenții dificile care necesită o specializare care depășește granițele chirurgiei generale. Congresul are un program științific pe care eu personal îl apreciez ca fiind foarte bun și cei care vor fi în sală vor putea confirma acest lucru. Ambele cursuri precongres au fost foarte bine organizate și și-au atins scopul.”, a declarat la deschiderea Congresului, Prof. Dr. Irinel Popescu, președintele de onoare al Asociației Române de Chirurgie Hepato-bilio-pancreatică și Transplant Hepatic

Vezi și:

Prof dr Irinel Popescu – Transplantul de ficat, ca metodă terapeutică VIDEO

 În ceea ce privește chirurgia Hepato-bilio-pancreatică,  Prof. dr. Irinel Popescu a menționat că aceasta devine tot mai mult o ramură a chirurgiei de sine stătătoare ce are nevoie de o pregătire specială.

”În ziua de azi, mai ales în chirurgia dificilă, sunt studii care demonstrează că rezultatele operatorii sunt în strânsă relație cu volumul operator. De aceea cei care operează ficat,pancreas și căi biliare, vor opera din ce în ce mai exclusiv în această zonă deoarece în primul rând este nevoie de o pregătire specială, iar în al doilea rând ca să faci volumul care să te recomande ca și chirurg cu un anumit profil trebuie să te dedici acelei specializări”, a menționat Prof. Dr. Irinel Popescu.

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari