Asociația Act Sibiu promovează alimentația sănătoasă în școli prin proiectul Să mâncăm sănătos zi de zi. Proiectul se înscrie în contextul programului Sibiu 2019 – Regiune Gastronomică Europeană.
Program de training cu bucătarii în cadrul proiectului Să mâncăm sănătos zi de zi
,,Asociaţia Act Sibiu şi-a propus organizarea unui training cu toţi bucătarii aflaţi pe post de coordonare în bucătăriile cantinelor şcolare. Acest program de training se va desfățura timp de şase-opt ore pe toată perioada proiectului, cu pauze de masă incluse. Trainingul se va realizat sub îndrumarea cunoscutului chef Alin Barabancea, unul dintre ambasadorii Regiunii Gastronomice Europene din 2019. Dar şi sub atenta supraveghere a unui nutriţionist. Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii respectivelor echipe culinare din cantinele şcolare sibiene de a pregăti corect mâncare sănătoasă, diversă, cu caracter sezonier, în limitele unui buget mic şi strict’, spune Claudia Buidan, preşedintele Asociaţiei Act Sibiu şi iniţiatorul proiectului.
Proiectul se va desfăşura în incinta cantinei Colegiului Tehnic Cibinium din Sibiu
Pe parcursul celor trei zile vor avea loc masterclass-uri şi demonstraţii culinare cu toţi bucătarii cantinelor şcolare din Sibiu. Alin Barabancea va organiza demo-uri live cooking cu degustare de produse.
Părinții, profesorii și elevii vor participa la sesiuni de discuții privind alimentația sănătoasă, dar mai ales despre efectele nocive ale alimentației nesănătoase. Nutriționistul le va explica participanților importanța gătitului în familie, importanța rutinei meselor zilnice și necesarul zilnic de calorii.
Asociaţia Act Sibiu şi-a propus iniţierea şi derularea de proiecte culturale, sociale, educaţionale, jurnalistice, literare, de învăţare pe tot parcursul vieţii, gastronomice, sportive, meşteşugăreşti sau artistice.
Citește și: