Dieta centenarilor din Hunza – Urmașii lui Alexandru cel Mare din Valea Hunza trăiesc, în mod obișnuit, 120-140 de ani și mor „de moarte bună”, atunci când celulele corpului au îmbătrânit (în sfârșit). Ajung însă chiar și la 160 de ani!
Pentru prima dată s-a auzit de ei la o Conferință de Gerontologie din anul 1963, ținută la Copenhaga (Danemarca) și de atunci mulți specialiști în bolile nutriției ori ale bătrâneții au venit să-i cerceteze, ca să le smulgă secretul.
Îl vom afla și noi – secretul absolut al longevității planetare – nu înainte însă de ști cine sunt oamenii din Hunza!
Dieta centenarilor din Hunza – Oamenii lui Alexandru Machidon din Himalaya
Valea Hunza e situată în nordul Pakistanului, la poalele Himalayei, la o altitudine cuprinsă între 2.500 și 3.000 de metri. Temperaturile cele mai înalte se înregistrează în luna mai – 14-27° C – iar cele mai scăzute în octombrie, 0-10º C. Hunza se învecinează cu regiunea Kashmir (zonă de conflict teritorial între India și Pakistan) și cu China, India și Afganistan. Populația Văii Hunza era de 87.000 de persoane (în 2000) și reprezintă cea mai mare comunitate de centenari din lume.
Dieta centenarilor din Hunza – Trei triburi locuiesc în Valea Hunza – Kalash, Burusho și Pamirian – iar legendele tuturora spun că ei sunt urmașii luptătorilor lui Alexandru cel Mare. Lingviștii și istoricii au argumente să confirme aceste legende, în primul rând faptul că în limba acestor triburi există un procent însemnat de cuvinte care provin din teritoriul vechii Macedonii a lui Alexandru, cuceritorul lumii. Găsim multe cuvinte din limba triburilor Hunza la machidonii din Grecia și Albania, dar aflăm și tradiții culturale rămase din Antichitate și păstrate nealterate, împletite, e drept, cu cele ale populațiilor locale. Se știe că, după moartea lui Alexandru cel Mare, o bună parte din armata sa a continuat expediția spre Răsărit, întemeind chiar un regat în inima Indiei. Dintre acești războinici ai secolului IV î.Hr., unii se pare că au fost cuceriți la rându-le de frumusețea femeilor din Valea Hunza și au ales să rămână alături de ele.
O altă legendă locală spune că Valea Hunza este „regatul pierdut”, Shangri-La ori Shambala.
Dieta centenarilor din Hunza – află în ce constă ea
Să lăsăm însă istoria deoparte și să aflăm care este dieta centenarilor din Hunza.
În primul rând trebuie știut că nu fac abuz de carne. De fapt, nu mănâncă acest aliment decât o dată pe an, atunci când celebrează căsătoria sau aniversarea ei. Carne de capră, pentru că numai ele pot fi crescute în acel ținut. În rest, baza o reprezintă legumele, fructele (proaspete sau uscate), semințele. Când și când, mai îmbogățesc meniul cu lapte, brânză și ouă.
Baza alimentației o reprezintă însă……………….
Citește mai departe și află totul despre planul de dietă
Te-ar putea interesa și Regimul alimentar „fără dietă” te ajută să slăbești mai ușor