fbpx

Screening gratuit pentru cancerul de colon

Cancerul de colon poate fi prevenit, iar depistat într-un stadiu precoce, șansele de supraviețuire ale bolnavilor cresc semnificativ. Cancerul de colon ocupă poziția a doua în topul cauzelor de deces.

Persoanele fără antecedente de cancer în familie ar trebui să facă primele investigații la 50 de ani.

Screeningul  este o investigaţie deosebit de importantă care oferă şansa unui diagnostic precoce, cu un prognostic favorabil.

Cetățenii pot să acceseze servicii medicale de specialitate, inclusiv colonoscopie, la Cabinetul de Gastroenterologie care funcţionează în incinta Centrului de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6.

- Articolul continua mai jos-

„Majoritatea tumorilor în cazul cancerului de colon au la bază un polip adenomatos care, prin intermediul unor proceduri, poate fi eliminat. Peste o treime din cazurile de deces cauzate de cancerul colorectal pot fi evitate. Pacientul trebuie să se prezintă regulat la un control de rutină, unde îi este aplicată metoda de screening”.

Consultaţiile sunt gratuite pentru toţi pacienţii simptomatici, asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pe baza unei trimiteri de la medicul de familie.

Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie” pune la dispoziţia cetăţenilor o gamă largă de servicii medicale de specialitate. Oferă persoanelor cu venituri modeste din comunitate posibilitatea de a accesa serviciile medicale în mod gratuit sau parţial subvenţionat.

Pentru programări sau informaţii suplimentare puteţi suna la 031.9593, de luni până vineri, între orele 08.00-20.00 sau puteţi accesa www.nectarie6.ro.

Citește și:

Uleiul de măsline extra virgin împotriva cancerului de colon

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari