Alte 4 decese cauzate de virusul West Nile

Patru decese cauzate de virusul West Nile au fost înregistrate în ultima săptămână, chiar dacă numărul cazurilor noi de infectare este în scădere.

În ultima săptămnă au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile. 5 cazuri în București,  3 în județul Iași, câte două cazuri în județele Bacău, Bihor și Dolj și câte un caz în județele Caraș Severin, Prahova, Galați, Vaslui și Suceava.

Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice

Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu

- Articolul continua mai jos-

De la debutul sezonului au fost înregistrate 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, dintre care 25 de decese.

În București au fost înregistrate 7 decese, 4 în județul Iași, 2 în județul Constanța, 2 în județul Dolj, 2 în județul Olt și câte 1 deces în Alba, Brăila, Galați, Covasna, Dâmbovița, Suceava, Teleorman și Prahova.

Pentru perioada următoare, se așteaptă ca tendința de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue. Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă  populatiei sa ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.

Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor. Protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.

Citește și:

O femeie din Dolj, ucisă de virusul West Nile

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari