Ziua Mondială Alzheimer, marcată la Cluj-Napoca și Dej

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C) Cluj va organiza o serie de activități care au scop sensibilizarea comunității cu privire la boala Alzheimer. Activitățile sunt organizate pentru a marca Ziua Mondială Alzheimer-21 septembrie.

Masă rotundă despre boala Alzheimer

D.G.A.S.P.C Cluj organizează, joi 20 octombrie, începând cu ora 10:00, la sediul instituției o masă rotundă. Specialiști și reprezentanți ai administrațiilor locale vor analiza sistemul de servicii oferite bolnavilor care suferă de Alzheimer. Se vor căuta măsuri concrete de prevenție și suportul ce poate fi acordat familiilor bolnavilor.

Cafeneaua Alzheimer pentru a marca Ziua Mondială Alzheimer

Vineri 21 septembrie, în Cluj-Napoca și Dej va avea loc campania „Amintește-ți de mine!”. În cadrul acesteia se va organiza testarea gratuită a memoriei.

 Proiectul „Cafeneaua Alzheimer” se va desfășura în acest an în două locaţii din Cluj-Napoca. Pe strada Napoca nr. 10 și pe strada Stephan Ludvig Roth nr. 5, în intervalul orar 10:00-12:00, se va testa gratuit memoria. De asemenea, vor avea loc grupuri de discuții pe problematica Alzheimer. Vor participa persoane adulte cu vârsta peste 45 de ani și psihologi din cadrul Centrului Comunitar Județean Cluj.

- Articolul continua mai jos-

În Dej se va putea testa gratuit memoria la sediul Centrului de Servicii Sociale Dej din strada Regina Maria nr. 26 – parterul Policlinicii, în intervalul orar 10.00– 14.00. Vor avea loc sesiuni de testare efectivă precum și grupuri de discuţii pe problematica Alzheimer.

Demenţa de tip Alzheimer se caracterizează prin dezvoltarea a numeroase deficite cognitive cu deteriorarea memoriei, tulburări de limbaj, deteriorarea capacităţii de a desfăşura activităţi motorii, dificultatea sau chiar incapacitatea de a recunoaşte obiectele, dificultăţi în planificare şi organizare la persoana afectată.

Vezi și Conf dr Cosmin Puia, despre chirurgia metastazelor hepatice

Află tot ce trebuie să știi despre transplantul de ficat și prof dr Irinel Popescu

Este important ca populaţia să conştientizeze ce este demenţa de tip Alzheimer, să cunoască simptomatologia şi să înţeleagă că demenţa în boala Alzheimer este diferită de procesul normal de îmbătrânire, să poată face diferenţa între cele două şi să ştie unde să se adreseze atunci când suspectează că există anumite probleme.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari