Pachete de sănătate diferențiate, în funcție de contribuții

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici a lansat ideea unor pachete de sănătate diferențiate după cuantumul contribuțiilor la asigurările de sănătate.

”Plătim indiferent de venit mai mult sau mai puţin, dar tipul de serviciu pe care-l primim în schimb este acelaşi. În funcţie de cât plăteşti pe CASS să ai mai multe variante. Primul pachet de bază, ai un alt venit care se plăteşte la CASS. Cei cu o contribuţie mai mare al doilea pachet, cu un alt tip de serviciu. Asta e sistemul logic. Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante de pachete de servicii.  Bine ar fi să fie cât mai repede. Discutăm cu Ministerul Sănătăţii, vedem care sunt modificările legislative, care e impactul şi facem cât mai repede”, a declarat vineri ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

Declarațiile lui Eugen Teodorovici nu au fost primite cu prea mult entuziasm în spațiu public, în special de colegii de partid.

Deputatul PSD, Gabriel Petrea a declarat că o astfel de propunere intră în contradicție cu Constituția României. Aceasta garantează drepturi egale pentru cetățeni (art 16) și dreptul la ocrotirea sănătății (art 34).

Un al deputat, Petre Sorin Manole, consideră că această măsură accentuează inegalitatea dintre săraci și bogați și la instituie un sistem de sănătate discriminatoriu.

- Articolul continua mai jos-
Din acest motiv, Președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, Corneliu Buicu, a ținut să facă unele precizări, privind pachete de servicii medicale.

„Pentru că au apărut în spațiul public interpretări incorecte ale declarațiilor ministrului Teodorovici, se impun câteva precizări. La actualele pachete de servicii medicale asigurate de către statul român prin FNUASS se pot adăuga alte pachete cu servicii suplimentare. Exemplu: pachet pentru servicii dentare suplimentare, pachet pentru servicii medicale cu confort sporit. Pachete pentru acoperirea cheltuielilor cu contribuția la medicamente. Pachete pentru îngrijirea la bătrânețe sau în caz de invaliditate temporară sau permanență. Pachete pentru recuperare medicală cu confort sporit etc. Acesta este sensul corect al declarațiilor ministrului Teodorovici, legate de beneficiul suplimentar al celor care plătesc mai mult decât actualele contribuții la FNUASS”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, deputatul PSD Corneliu Buicu.

Citește și:

Noile reglementări din sistemul de asigurări sociale de sănătate stabilite de Guvern

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari