E-urile din sandviș – tu știi ce dai copilului să mănânce?

E-urile din sandviș – pericol pentru școlari. Puse la pachet sau doar pentru o gustare rapidă, sandvișurile continuă să reprezinte una dintre cele mai comune forme de prezentare a mâncării.

Dar te-ai gândit până acum la E-urile din sandviș?!

Asociaţia pentru protecţia consumatorilor InfoCons a realizat studii asupra produselor tip șuncă de Praga, pâine integrală și unt, iar în urma acestor studii putem realiza un calcul simplu pentru a vedea câte E-uri consumăm odată cu un simplu sandviș care este alcătuit din aceste 3 ingrediente. Astfel, putem vedea că, în cel mai bun caz, vom regăsi minimum 4 E-uri într-un sandviș.

La polul opus, maximul numeric al E-urilor ce pot fi regăsite într-un sandviș cu șuncă de praga, unt și pâine integrală, ajunge la 15 E-uri.

Multe dintre acestea se pot regăsi și în alte produse pe care le consumăm de-a lungul zilei, astfel încât putem ajunge să consumăm același E de 3-4 ori pe zi. În cazul în care doriți totuși să preparați o astfel de gustare, este recomandat să folosiți unt, deoarece niciunul din produsele studiate nu au prezentat E-uri.

- Articolul continua mai jos-

E-urile din sandviș. Cantitatea de sare dintr-un sandviș se poate situa între 2,13 și 5,8 grame/zi.

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că în 100 de grame de sandviș putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.

”Nu toți suntem matematicieni. De cele mai multe ori, cifrele ne pot speria, când ne gândim la permutări de n luate câte k ni se pare că sună abracadabrant, însă nu este nevoie de o astfel de formulă complicată pentru a descoperi cât de multe sunt E-urile din sandviș.

Ceea ce este clar este că într-un sandviș putem găsi………

Citește mai departe despre pachețelul pentru școală

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari