Primul caz de infecție cu virusul West Nile la Hunedoara

În județul Hunedoara s-a înregistrat primul caz de infecție cu virus West Nile. Pacientul este un bărbat de 73 de ani din Simeria.

„Avem primul caz cu infecţie cu virus West Nile confirmată la un bolnav care s-a internat la Spitalul Judeţean Deva în data de 30 august. Confirmarea am primit-o luni dimineaţă. Bolnavul este internat acum într-un spital din Târgu Mureş, la dorinţa familiei. Nu a necesitat transport într-o clinică universitară, dar bolnavul îşi alege medicul. Nu pune probleme deosebite”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În județul Hunedoara există un alt doilea bolnav  suspectat de infecţie cu virusul West Nile. Pacientul, un bărbat de 43 de ani s-a internat în Spitalul Judeţean Deva în data de 6 septembrie. Medicii așteaptă acum rezultatul probelor de la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică din Cluj-Napoca.

DSP Hunedoara a atras atenția primăriilor din județ să realizeze acțiuni de dezinsecție pe domeniul public pentru eliminarea țânțarilor.

- Articolul continua mai jos-

În acest an, în România s-au înregistrat 166 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, în 17 cazuri bolnavii decedând din cauza bolii.

Față de anul trecut, debutul perioadei de îmbolnăviri s-a produs cu trei săptămâni mai devreme, iar specialiștii apreciază că ne apropiem de vârful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, așa cum a fost în anii 1996, 2010 și 2016.

Citește și:

O femeie din Dolj, ucisă de virusul West Nile

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari