fbpx

Săptămâna bobocilor la UMF „Carol Davila”

Studenții din anul I ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti încep anul universitar cu Freshers’ Week – Săptămâna bobocilor.

Evenimentul ese organizat în premieră și își propune să le răspundă bobocilor la întrebările despre școala de medicină din perspectiva anilor de studenție.

Înainte de debutul anului universitar, Facultatea de Medină a UMF „Carol Davila” va fi animată de ateliere, traininguri, târguri şi aplicaţii practice pentru boboci.

Aceştia vor afla secretele Palatului Facultăţii de Medicină.

Care este statutul şi care sunt drepturile şi obligaţiile studentului? Cine reprezintă studenţii? Pot şi eu să devin un reprezentant al colegilor mei? Informaţii esenţiale despre forurile decizionale, studenţii reprezentanţi şi atribuţiile lor – totul va fi prezentat în detaliu la Freshers’ Week. Care este structura anului universitar? Ce sunt creditele şi la ce folosesc ele? Care sunt principalele materii? Cursuri şi lucrări practice – cum ne pregătim pentru ele? Biblioteca – prieten sau a doua casă? Pentru toate acestea, voluntarii Societății Studențești în Medicină din București (SSMB)au pregătit răspunsuri detaliate, pe înţelesul tuturor şi, evident, într-o manieră plăcută şi distractivă.

Mesajul președintelui SSMB adresat bobocilor
- Articolul continua mai jos-masca medicala

„Dragi viitori colegi, cel mai frumos moment din timpul anului universitar este acela în care echipa noastră creşte. Medicina este un sport de echipă, nu unul uşor, dar cu siguranţă fascinant şi plin de împliniri. Felicitări pentru că aţi ajuns aici! Sunteţi studenţii celei mai mari şi prestigioase universităţi de medicină din România. De asemenea, experienţa de student nu va fi niciodată completă dacă nu încercaţi să schimbaţi lumea. Şi chiar dacă nu veţi schimba toată lumea, schimbaţi ceva în bine în jurul vostru. Cel mai bun mod de a face asta este prin implicare şi iniţiativă în asociaţiile studenţeşti şi viaţa universitară. Vă aşteptăm cu braţele deschise la Freshers’ Week şi vă dorim o studenţie memorabilă! ” a declarat preşedintele SSMB, Teodor Cristian Blidaru.

În plus, SSMB a pregătit, pentru studenţii din anul I, workshop-uri privind managementul timpului şi al stresului, principalele tehnici chirurgicale, primul ajutor, public speaking, presentation skills

Între cursuri, bobocii vor putea să se relaxeze activ la ateliere precum Creative Thinking sau Artă Teatrală & Improvizaţie. Cei pasionaţi de voluntariat vor avea ocazia de a explora principalele proiecte şi oportunităţi oferite de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti.

Citește și:

Program de schimburi internaţionale la UMF “Carol Davila” Bucureşti

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână