Cum să reacționezi la accidentele rutiere

Crucea Roşie Română marchează în 8 septembrie, Ziua Mondială de Prim Ajutor, având ca temă „Prima reacţie la accidente rutiere”.

Crucea Roșie își propune astfel să crească gradul de conștientizare asupra accidentelor rutiere.

Accidentele de circulaţie ucid în fiecare an aproximativ 1,25 milioane de persoane din întreaga lume. În România, în anul 2017 au fost înregistrate 1951 decese, 8624 de accidente rutiere grave şi 22642 de accidente uşoare.

Cursurile de prim-ajutor te ajută să reacționezi la accidentele rutiere

Suntem toţi utilizatorii de drumuri, fie că suntem pietoni, şoferi, motociclişti, biciclişti sau pasageri. Riscurile accidentelor rutiere nu pot fi niciodată eliminate complet. Există modalităţi de a le reduce şi de a oferi oamenilor mai multe şanse de supravieţuire. Una dintre cele mai bune metode este să înveţi primul ajutor. În acest fel poți să ai abilităţile şi instruirea necesare pentru a răspunde rapid – şi chiar de a salva o viaţă – dacă eşti la locul unui accident.

Crucea Roșie organizează cursuri de prim-ajutor

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie sunt cei mai importanţi furnizori de servicii de prim ajutor în aproape toate ţările din lume. În ţara noastră, Crucea Roşie Română oferă cursuri de prim ajutor. Se predau tehnicile şi informaţiile necesare pregătirii şi răspunsului imediat pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere. O astfel de instruire sporeşte cunoştinţele şi abilităţile primului răspuns în rândul populaţiei generale, şoferilor, pasagerilor şi pietonilor. Aceștia vor putea să ofere asistenţă imediată persoanelor rănite pe şosele.

„Chiar şi un singur caz de deces pe şoselele ţării este o tragedie. Cursurile noastre de prim ajutor sunt deschise tuturor şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu persoane, grupuri şi comunităţi pentru a salva vieţi. Acordarea primului ajutor poate fi învăţată de fiecare dintre noi, pentru a diminua efectele accidentelor”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii Române.

Exerciții de simulare a unor accidente

Pentru a marca Ziua Mondială de prim ajutor, majoritatea filialelor Crucii Roşii Române din ţară vor organiza exerciţii de simulare a unor accidente sau situaţii ce pot provoca victime, vor organiza cursuri de prim ajutor, vor acorda primul ajutor la diverse evenimente sportive etc.

Cursurile de prim ajutor ale Crucii Roşii Române au acoperire naţională şi certificare europeană. În cursul anului 2017, Crucea Roşie Română a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituţii şi persoane fizice, asigurând cursuri de prim ajutor unui număr de aproximativ 55 000 de persoane.

Ca o completare a serviciilor de prim ajutor oferite gratuit populaţiei, Crucea Roşie Română a pus la dispoziţia utilizatorilor de telefoane mobile, o aplicaţie de prim ajutor. Aceasta are rolul de a creşte capacitatea oamenilor de a interveni în situaţii de urgenţă până la sosirea ambulanţei. Totodată aplicaţia oferă utilizatorilor posibilitatea de a suna direct la ambulanţă în caz de nevoie.

SFATUL MEDICULUI

„Riscurile accidentelor rutiere nu pot fi niciodată eliminate complet. Există modalităţi de a le reduce şi de a oferi oamenilor mai multe şanse de supravieţuire. Una dintre cele mai bune metode este să înveţi primul ajutor.”

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Crucea Roșie Română a aniversat 142 de ani de activitate umanitară

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...