Pintea: Condamn gestul iresponsabil de dezinformare cu privire la vaccinare

Ministerul Sănătății condamnă campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public.

Ministerul avertizează că materialele conțin informații false care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației.

 “Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități  iresponsabile de dezinformare. Acestea au consecințe grave pentru sănătatea populației. Am însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri. Voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca parinții să fie informați corect  astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică”,  a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În spațiul public au apărut broșuri anti-vaccinare cu însemnele UNICEF și Ministerul Sănătății. Unul dintre mesaje este ”Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați”, sau ”vaccinurile conțin pesticide”.

- Articolul continua mai jos-

”Asociaţia Pro Decizii Informate doreşte ca toţi copiii să crească liberi şi sănătoşi, fără riscuri de îmbolnăvire gravă din cauza vaccinării în masă pe baza unor decizii neinformate. Ne preocupă problematica vaccinării, pentru sănătatea şi viitorul mai bun al copiilor noştri. Nimeni nu doreşte binele copiilor noştri mai mult decât noi, părinţii! Ţelul nostru este să contribuim la crearea unui sistem de sănătate care să servească în mod real individului şi societăţii”, este mesajul asociației care a printat fluturasii.

Această campanie apare în plină epidemie de rujeolă. În România au înregistrate până acum 15.109 cazuri, dintre care 59 de decese.

SFATUL MEDICULUI

Voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca parinții să fie informați corect  astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura astfel o viață sănătoasă.”

Citește și:

Vaccinul gripal va fi diponibil din 15 septembrie

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari