Se reabilitează Secția Neurologie a SCJU Sibiu

Consiliul Judeţean Sibiu a semnat contractul pentru reabilitarea Secţiei clinice de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Reabilitarea va fi executată de asocierea formată din două firme sibiene: SC Construcţii SA şi SC Sfera Con SRL.

Valoarea contractului este de 9.824.432,32 lei fără TVA. Durata de finalizare este de 24 de luni (două luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţia lucrărilor).

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea secţiei clinice de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu” are asigurată o finanţare neramburasbilă obţinută de Consiliul Judeţean Sibiu prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, valoarea lui cifrându-se la peste 29 milioane lei.

- Articolul continua mai jos-

Proiectul presupune acomodarea secției clinice de neurologie, a compartimentului aferent ATI și a compartimentului de endocrinologie. Se vor îndeplini cerințele privitoare la spații pentru pacienți, spații medicale și spațiile auxiliare.

Lucrările de consolidare aferente acestei variante se reduc în principal la asigurarea cerințelor tehnice minimale ale construcției actuale și se pot executa tronsonat, prin reducerea parțială a funcționării spitalului pe durata lucrărilor.

Principalele intervenții la Secția de Neurologie:

Extinderea etajului 3 în podul peste etajul 2. Zona podului, cu acces direct la etajul 3, este mansardată pentru a acomoda spații destinate medicilor Secției Clinice de Neurologie: cabinete, spații de discuții, bibliotecă.

Refacerea scării exterioare și un al doilea lift.

Este propusă dezafectarea liftului actual (montat în 1985), realizarea unui nou lift pentru persoane și a unui lift de serviciu. De asemenea, se va realiza un lift de alimente care va face legătura dintre bucătărie și oficiile de la fiecare nivel de cazare a pacienților.

Ulterior se va realiza dotarea Secției de Neurologie.

- Articolul continua mai jos-

Citește și:

Spitalul Judeţean din Sibiu primeşte fonduri pentru aparatură

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari