20 de operații de cataractă, efectuate săptămânal la SCJU Arad

20 de operații de cataractă sunt efectuate săptămânal de specialiștii Compartimentului Oftalmologie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Cataracta este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni oftalmologice la persoanele din judeţul Arad. 90% dintre intervenţiile realizate de noi în cadrul Compartimentului Oftalmologie sunt operaţii de cataractă. În cifre, înseamnă mai mult 20 de cazuri operate săptămânal”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, medicul Roxana Trînc, potrivit AGERPRES.

Persoanele asigurate beneficiază de gratuitat. Cei care vor să se opereze de cataractă au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Pacientul care doreşte să se opereze la noi trebuie să efectueze o keratometrie şi o biometrie, în urma căreia i se măsoară valoarea dioptrică a cristalinului artificial. Mai apoi se face o solicitare către Casa de Asigurări de Sănătate pentru lentila intraoculară artificială. Dacă pacientul doreşte lentila standard, atunci aceasta este decontată integral de Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă însă pacientul doreşte o altă lentilă, de calitate superioară, diferenţa de preţ va fi suportată de acesta”, a adăugat medicul şef al Compartimentului de Oftalmologie din cadrul SCJU Arad.

Anul trecut, Primăria Municipiului Arad a investit peste 130.000 de lei în aparatură medicală pentru dotarea sălii de operaţie din cadrul Compartimentului de Oftalmologie al SCJU Arad. Aparatura este folosită pentru intervenţiile chirurgicale în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu cataractă, pentru diagnosticarea glaucomului, dar şi pentru determinarea dioptriilor.

- Articolul continua mai jos-

SFATUL MEDICULUI

„Pacientul care doreşte să se opereze la noi trebuie să efectueze o keratometrie şi o biometrie, în urma căreia i se măsoară valoarea dioptrică a cristalinului artificial”

Citește și:

Investigații complexe gratuite la Secția Oftalmologie a SCJU Sibiu

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari