Consiliul Concurenței va analiza producția și comercializarea de medicamente eliberate fără rețetă

Consiliul Concurenţei va realiza o analiză privind  producţia şi comercializarea medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală şi a suplimentelor alimentare.

În funcție de disfuncționalitățile care vor fi descoperite, Consiliul Concurenței va propune revizuirea reglementărilor existente su va emite atenționări.

Pe parcursul anlizei acestor piețe, Consiliul Concurenţei poate solicita informaţii şi documente tuturor actorilor implicaţi.

Autoritatea de Concurenţă nu are doar un rol corectiv, ci şi unul preventiv, prin monitorizarea pieţelor. Scopul final este protecţia intereselor consumatorilor.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

”Sectorul farmaceutic este foarte important pentru noi, iar activitatea din ultimii ani dovedeşte acest lucru. Am făcut o serie de recomandări asupra proiectelor de acte normative. Ne-am implicat atât prin anchete sectoriale şi investigaţii privind practici anticoncurenţiale (unele finalizate cu sancţiuni), cât şi prin analiza concetrărilor economice din domeniu”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a derulat mai multe analize privind piaţa farmaceutică în urma cărora a făcut o serie de recomandări care au fost preluate de Ministerul Sănătăţii în legislaţia din domeniu.

La propunerea Autorităţii de Concurenţă a fost eliminat criteriul geografic care împiedica deschiderea de noi farmacii. Acest lucru a condus la îmbunătăţirea accesibilităţii pacienţilor la servicii farmaceutice.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa imunoglobulinelor normale umane.  Au fost efectuate simultan inspecţii inopinate atât în România, cât şi în Belgia şi în Italia.

Citește și:

„Despre sănătate, cu responsabilitate” – campanie educationala RASCI despre consumul informat si responsabil de medicamente

SFATUL MEDICULUI

- Articolul continua mai jos-

„La propunerea Autorităţii de Concurenţă a fost eliminat criteriul geografic care împiedica deschiderea de noi farmacii. Acest lucru a condus la îmbunătăţirea accesibilităţii pacienţilor la servicii farmaceutice.”

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Colica biliară – Cauze, simptome, complicatii, tratament

Ce este colica biliară? Colica biliară se manifestă prin dureri abdominale constante sau intermitente în regiunea ficatului, dar care pot iradia și spre umărul...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Dureri abdominale puternice? Pot fi semnele unei boli grave

Abdomenul acut reprezintă orice tulburare nontraumatică sau traumatică, care apare brusc, în zona abdominală şi care necesită internare de urgenţă intr-un serviciu de chirurgie,...