Ziua Internațională a Supradozei. Se solicită legalizarea cannabisului în scopuri medicinale

Mai multe organizaţii neguvernamentale solicită autorităților, cu ocaza Zilei Internaționale a Supradozei, măsuri pentru prevenirea morţilor cauzate de supradoză din cauza drogurilor.

”În 2018, serviciile de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri din Bucureşti se restrâng. Clienţii unui centru de tratament substitutiv cu metadonă anunţau că vor mai primi tratament doar până la sfârşitul lunii august din cauza lipsei fondurilor. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Supradozei, facem apel la instituţiile responsabile pentru prevenirea supradozelor. Nu întrerupeţi furnizarea tratamentului substitutiv cu metadonă fără a avea mai întâi măsuri de susţinere”, afirmă semnatarii într-o scrisoare deschisă.

Totodată, aceştia cer autorităţilor să permită funcţionarea Camerelor de Consiliere şi Consum Supravegheat de Droguri.

„Camerele de Consum Supravegheat le permit persoanelor care consumă droguri să facă acest lucru în condiţii de siguranţă, igienice. De asemenea, primesc ajutor medical în caz de supradoză. Nimeni nu a murit vreodată în vreuna din cele peste 90 de camere de consum care sunt deschise în lume. Cercetările arată că mortalitatea cauzată de supradoză s-a redus cu 35%. Sprijiniţi programele de testere a purităţii substanţei, ajutând astfel la reducerea şanselor de a ingera adulteranţi, inclusiv pe cei care cauzează supradoză”, afirmă reprezentanţii organizaţiilor.

- Articolul continua mai jos-

Aociațiile solicită  legalizarea utilizării canabisului în scop medicinal în România.

„Zeci de studii arată acum că utilizarea canabisului în scop medicinal poate reduce consumul de opiacee. Statele care au legalizat marijuana în scop medicinal înregistrează o rată de supradoză cu 25% mai mici. Dezincriminaţi consumul şi posesia de droguri pentru uz personal. Incriminarea posesiei încurajează comportamentele cu risc sporit, cum ar fi injectarea periculoasă. Îndepărtează persoanele care au nevoie de tratament de la a apela la servicii de sănătate şi programe de reducere a riscurilor”, se mai afirmă în scrisoarea deschisă.

190.000 de decese premature din cauza consumului de droguri

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari