O femeie din Dolj, ucisă de virusul West Nile

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Dolj, diagnosticată cu virusul West Nile, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, femeia era internată la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova și a murit în urmă cu două zile, la cinci zile după internare.

”Azi am primit rezultatul testului de la Bucureşti, care confirmă că a fost infectată cu virusul West Nile. Ea s-a internat pentru manifestări de tip meningită cu lichid clar și s-au luat probe, care s-au trimis la București. Ea avea o suferință renală, insuficiență renală și niște accidente vasculare în antecedente”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Numărul deceselor din cauza infecţiei cu virusul West Nile, ajunge la 13.

- Articolul continua mai jos-

Ministerul Sănătăţii anunța că au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile şi dintre care 12 decese.

Față de anul trecut, debutul perioadei de îmbolnăviri s-a produs cu trei săptămâni mai devreme, iar specialiștii apreciază că ne apropiem de vârful epidemic din acest sezon, dar nu este vorba despre o epidemie, așa cum a fost în anii 1996, 2010 și 2016.

Citește și:

12 decese cauzate de virusul West Nile

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari