Vaccinul gripal va fi diponibil din 15 septembrie

1 milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate pentru imunizarea populaţiei la risc în cadrul campaniei gratuite de vaccinare antigripală.

Livrarea dozelor de vaccin se face de către furnizor la direcţiile de sănătate publică, începând cu data de 15 septembrie 2018.

„Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziţia se realizează în baza unui Acord – Cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani şi astfel reuşim să asigurăm aprovizionarea la timp şi să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenţie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina PINTEA.

Ministerul Sănătății derulează co campanie de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon. Campania se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie și în unitățile sanitare. Se adresează persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Acestea sunt: personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, copii și bătrâni.

- Articolul continua mai jos-

Specialiştii recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii. Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse. Acesta sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Totodată, vaccinarea antigripală este ferm recomandată și populației generale, active, care nu se încadreaza în nici una din categoriile de risc de a dezvolta complicații ale gripei.

Citește și:

Vaccinarea antigripală, necesară pentru persoanele cu risc crescut de a dezvolta complicații legate de gripă

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari