Primul aparat RMN, inaugurat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focșani

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focșani a inaugurat primul aparat pentru Rezonanţă Magnetică (RMN).

„Spitalul nostru nu a avut niciodată un aparat RMN, este pentru prima oară când beneficiază de un asemenea aparat. Este un aparat ultraperformant, care ne ajută foarte mult în actul medical”, a spus managerul SJU Vrancea, Constantin Mândrilă, potrivit AGERPRES.

Aparatul poate fi folosit momentan doar pentru investigații cu plată. Spitalul din Focșani intenționează să intre în contract cu Casa de Asigurări din primăvara anului viitor.

„Pentru început, aparatul va funcţiona pentru pacienţii care sunt internaţi în spital. Cu CNAS vom intra în contractare în primăvara anului următor, când se vor debloca fondurile”, a declarat Constantin Mândrilă.

- Articolul continua mai jos-

Chiar dacă aparatul se adresează unei game largi de patologii, medicii trag atenția ca RMN-ul se face doar la recomandarea specialistului.

„Avem cel mai performant aparat de RMN aflat în judeţul nostru, cu un magnet puternic de 1,5 tesla. Investigaţia presupune staţionarea pacientului într-un camp magnetic puternic, sub incidenţa undelor din frecvenţa radio. Se fac scanări într-un interval ce poate fi între 20 şi 45 de minute, cu o prelucrare ulterioară a imaginilor de ordinul miilor. Pacienţii care pot fi investigaţi sunt dintr-o gamă largă patologică, de la afecţiunile cerebrale, la patologia osteo-articulară, la patologia abdominală, după ce s-au epuizat celelalte metode de investigaţie”, a spus dr. Cristina Filip, medic radiolog, şeful secţiei de radiologie a Spitalului Judeţean.

Aparatul RMN a fost achiziţionat printr-un contract semnat, în primăvara acestui an, între Guvernul României şi Banca Mondială. În cadrul contractului au fost cumpărate, în total, 24 de astfel de aparate la nivelul întregii ţări.

Citeșe și:

RMN și CT pentru spitalele județene care nu au aceste echipamente

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari