200 de copii insulino-dependenți vor beneficia de tratament ce folosește inteligența artificială

200 de copii insulino-dependenți din București și 28 de județe ale țării vor beneficia de monitorizare și tratament bazate pe o aplicație ce folosește Inteligența Artificială.

Programul Connecting for Good a fost lansat de Asociația Sprijin pentru Diabet cu sprijinul acordat de Fundația Vodafone România.

Noul tratament pentru diabet este o premieră pentru România. Sistemul de telemedicină va permite renunțarea la testele zilnice prin înțepătură.

Procesul de implementare este supervizat de un medic diabetolog care va urmări optimizarea aplicației.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Proiectul care include dezvoltarea aplicației a primit o finanțare din partea Fundației Vodafone România de 414.000 de lei.

Proiectul de anul acesta se adreseaza copiiilor cu diabet zaharat tip 1, cu varste cuprinse intre 1 si 18 ani. Proiectul își propune in continuare cresterea accesului copiilor cu diabet insulinodependent la aceasta tehnologie performanta. 

Urmarirea beneficiarilor timp de 5 luni va genera date complexe ce vor sta la baza generarii de algoritmi si patternuri. Acestea vor putea fi ulterior folosite de orice pacient insulinodependent.

Folosirea Intelingenței artificiale pentru tratarea pacienților insulino-dependenți

Integrarea Inteligenței Artficiale în tratamentul diabetului pentru pacienții insulino-dependenți va simplifica și va crește performanța procesului de calculare și ajustare a dozelor de insulină pentru fiecare pacient. Este un proces continuu ce presupune, pe lângă durere fizică, includerea unei cantități foarte mari de date. În prezent, colectarea și analizarea acestor date revine copiilor aflați sub tratament, respectiv părinților lor.

„Viitorul în medicină este aici, trebuie doar să ținem pasul cu el. În cadrul programului Connecting for Good, am pornit în anul 2015 cu introducerea senzorilor de glicemie și monitorizarea de la distanță a copiilor insulino-dependenți. A fost un pas major în îngrijirea diabetului insulino-dependent pediatric. Am educat pacienți, părinți și medici în folosirea acestor dispozitive. Sperăm ca rezultatele obținute și eforturile noastre să contribuie la aplicarea pe scară cât mai largă a acestui sistem de monitorizare și tratament. Acesta va aduce îmbunătățirea calității vieții pentru cât mai mulți pacienți din întreaga țară”, a declarat Dr. Mihaela Vlăiculescu, Președintele Asociației Sprijin pentru Diabet.

Citește și:

Copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat

- Articolul continua mai jos-

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...