200 de copii insulino-dependenți din București și 28 de județe ale țării vor beneficia de monitorizare și tratament bazate pe o aplicație ce folosește Inteligența Artificială.
Programul Connecting for Good a fost lansat de Asociația Sprijin pentru Diabet cu sprijinul acordat de Fundația Vodafone România.
Noul tratament pentru diabet este o premieră pentru România. Sistemul de telemedicină va permite renunțarea la testele zilnice prin înțepătură.
Procesul de implementare este supervizat de un medic diabetolog care va urmări optimizarea aplicației.
Proiectul care include dezvoltarea aplicației a primit o finanțare din partea Fundației Vodafone România de 414.000 de lei.
Proiectul de anul acesta se adreseaza copiiilor cu diabet zaharat tip 1, cu varste cuprinse intre 1 si 18 ani. Proiectul își propune in continuare cresterea accesului copiilor cu diabet insulinodependent la aceasta tehnologie performanta.
Urmarirea beneficiarilor timp de 5 luni va genera date complexe ce vor sta la baza generarii de algoritmi si patternuri. Acestea vor putea fi ulterior folosite de orice pacient insulinodependent.
Folosirea Intelingenței artificiale pentru tratarea pacienților insulino-dependenți
Integrarea Inteligenței Artficiale în tratamentul diabetului pentru pacienții insulino-dependenți va simplifica și va crește performanța procesului de calculare și ajustare a dozelor de insulină pentru fiecare pacient. Este un proces continuu ce presupune, pe lângă durere fizică, includerea unei cantități foarte mari de date. În prezent, colectarea și analizarea acestor date revine copiilor aflați sub tratament, respectiv părinților lor.
„Viitorul în medicină este aici, trebuie doar să ținem pasul cu el. În cadrul programului Connecting for Good, am pornit în anul 2015 cu introducerea senzorilor de glicemie și monitorizarea de la distanță a copiilor insulino-dependenți. A fost un pas major în îngrijirea diabetului insulino-dependent pediatric. Am educat pacienți, părinți și medici în folosirea acestor dispozitive. Sperăm ca rezultatele obținute și eforturile noastre să contribuie la aplicarea pe scară cât mai largă a acestui sistem de monitorizare și tratament. Acesta va aduce îmbunătățirea calității vieții pentru cât mai mulți pacienți din întreaga țară”, a declarat Dr. Mihaela Vlăiculescu, Președintele Asociației Sprijin pentru Diabet.
Citește și:
Copiii cu diabet zaharat vor beneficia de un subprogram dedicat