Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase va fi dotat cu aparatură de înaltă performanță din fonduri europene.
Prin proiectul ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase” are drept scop creșterea calității actului medical și asigurărea unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților.
Se propune achiziționarea de echipamente de înaltă performanță pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală. De echipamentele chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI). Achiziționarea unei Truse de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromoendoscopică. Achiziționareea unei mașini automate de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie. Echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.
Valoarea totală estimată a proiectului ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase” este în cuantum de 12.045.428,03 (inclusiv TVA).
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, este structurat pe două activități principale: activitate spitalicească și activitate ambulatorie.
Activitatea spitalicească este asigurată în special în unitatea principală din str. Iuliu Moldovan, nr. 23 prin: 4 secții de boli infecțioase adulți, 1 secție de boli infecțioase copii, un compartiment HIV/SIDA, un compartiment terapie intensivă, laborator de analize medicale, laborator de radiologie, serviciu de anatomie patolologică, camera de gardă.
Anual se realizează un număr de cca. 7.000 cazuri de spitalizare continuă și cca. 15.000 cazuri de spitalizări de zi.
Activitatea ambulatorie se desfășoară în special în cadrul Ambulatoriului Integrat din str. Moților, nr. 19, unde se oferă servicii ambulatorii și de spitalizare de zi pentru 24 specialități clinice adulți și 11 specialități clinice copii.
În plus aceste servicii sunt susținute de următoarele laboratoare: laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, laborator de recuperare, medicină fizică și balneologie, laborator de explorări funcționale , laborator de endoscopie, sterilizare.
Anual au loc un număr de cca. 170.000 – 200.000 consultații medicale de specialitate și cca. 15.000 servicii medicale de spitalizări de zi.
Citește și: