Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, dotat cu aparatură performantă

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase va fi dotat cu aparatură de înaltă performanță din fonduri europene.

Prin proiectul ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase” are drept scop creșterea calității actului medical și asigurărea unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților.

Se propune achiziționarea de echipamente de înaltă performanță pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală. De echipamentele chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI). Achiziționarea unei Truse de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromoendoscopică. Achiziționareea unei mașini automate de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie. Echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.

Valoarea totală estimată a proiectului ”Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase” este în cuantum de 12.045.428,03 (inclusiv TVA).

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, este structurat pe două activități principale: activitate spitalicească și activitate ambulatorie.
- Articolul continua mai jos-masca medicala

Activitatea spitalicească este asigurată în special în unitatea principală din str. Iuliu Moldovan, nr. 23 prin: 4 secții de boli infecțioase adulți, 1 secție de boli infecțioase copii,  un compartiment HIV/SIDA,  un compartiment terapie intensivă, laborator de analize medicale, laborator de radiologie,  serviciu de anatomie patolologică, camera de gardă.

Anual se realizează un număr de cca. 7.000 cazuri de spitalizare continuă și cca. 15.000 cazuri de spitalizări de zi.

Activitatea ambulatorie se desfășoară în special în cadrul Ambulatoriului Integrat din str. Moților, nr. 19, unde se oferă servicii ambulatorii și de spitalizare de zi pentru 24 specialități clinice adulți și 11 specialități clinice copii.

În plus aceste servicii sunt susținute de următoarele laboratoare: laborator de analize medicale,  laborator de radiologie și imagistică medicală, laborator de recuperare, medicină fizică și balneologie, laborator de explorări funcționale , laborator de endoscopie,  sterilizare.

Anual au loc un număr de cca. 170.000 – 200.000 consultații medicale de specialitate și cca. 15.000 servicii medicale de spitalizări de zi.

Citește și:

Noi investiții la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

- Articolul continua mai jos-

 

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul ca tot mai mulți tineri fumează, aceasta manifestându-se nu imediat,...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...