fbpx

Ministerul Sănătății primește sprijin de la OMS

Ministerul Sănătății primeşte sprijin din partea Biroului Regional Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru derularea unor proiecte importante din domeniul sanitar

Reprezentanţii OMS vor acorda asistenţă tehnică pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar. În prezent, o echipă de specialişti lucrează la elaborarea noului “Cod de legi ale Sănătăţii” în cadrul unui proiect pentru care ministerul a accesat finanţare externă.

“Am discutat cu reprezentanţii OMS şi despre situaţia vaccinării împotriva rujeolei. Campania “door to door”, de informare şi educare a părinţilor cu privire la imunizare iniţiată de Ministerul Sănătății a fost un succes. Mai multe judeţe din Moldova au replicat deja campania după modelul celei realizate în judeţul Bacău. Intenţionăm să mergem şi în alte zone din ţară, cum ar fi Mehedinţi şi Caraş Severin. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel naţional a acestui tip de campanii. Cântăreşte foarte mult şi sprijinul autorităţilor locale”, a spus Sorina PINTEA.

De asemenea, reprezentanţii Biroului Regional OMS Europa vor acorda asistenţă tehnică pentru elaborarea unor documente de lucru în cadrul evenimentelor din domeniul Sănătăţii ce se vor desfăşura anul viitor în timpul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână