Zilele Institutului Clinic Fundeni

Pentru a marca intr-un mod festiv succesele si performantele medicale constante si in cursul anului 2018, Institutul Clinic Fundeni organizeaza Zilele Institutului, in perioada 3-6 octombrie 2018.

Eveniment de traditie in cadrul manifestarilor stiintifice din Sanatate, Zilele Institutului Clinic se va deschide cu Conferinta – dezbatere “Institutul Clinic Fundeni – Unitate strategica in dezvoltarea sistemului public medical romanesc”. Evenimentul va avea loc in data de 03 octombrie 2018, ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

In cadrul Conferintei-dezbatere se va prezenta bilantul activitatilor Institutului. Dar și  o proiectie a planurilor de viitor ale acestuia cu accent pe Initiativa, Performanta, Dezvoltare, Educatie, Respect. Totodata cadrele medicale din cadrul Institutului Clinic Fundeni vor prezenta rezultatele medicale si stiintifice. Vor fi prezentate proiectele actuale si de perspectiva ale institutiei. Vor fi prezentate datele celor trei mari centre: Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic, Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal și Centrul pentru Transplant Medular.

Un moment notabil va fi prezentarea rezultatelor obținute de către noile centre de excelență integrate în cadrul Institutului Fundeni: Centrul dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale, Centrul de Tratament al Bolii Miastenia Gravis, Centrul de tratament al Bolii Parkinson, Centrul Comprehensiv de Diagnostic și Tratament al Hemofiliei.

- Articolul continua mai jos-
Institutul Fundeni, singurul unde se efectuează trei tipuri de transplant

Conferința-dezbatere își propune să aducă activitatea Institutului Clinic Fundeni în spațiul public. Este singurul institut unde se efectuează trei tipuri de tranplant (hepatic, renali și medular).

Institutul Clinic Fundeni are o mare adresabilitate, atât din perspectiva numărului mare de pacienţi trataţi, cât şi a patologiei căreia i se adresează.

Aproximativ 70% dintre pacienții Spitalului provin din afara Bucureștiului, iar o treime provin din mediul rural.

Institutul este recunoscut mai ales prin specializarea în domeniul transplantului de organe.

Programul de sesiuni stiintifice al evenimentului Zilele IC din 2018 va avea loc in cadrul Institutului Clinic- amfiteatrul Thomas Starzl.

Citește și:

Doar 3 din cele 6 tratamente inovatoare destinate pacientilor cu mielom sunt disponibile in Romania

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari