Spitalul Judeţean din Sibiu primeşte fonduri pentru aparatură

Ministerul Sănătății va aloca fonduri în valoare de 2,4 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență Sibiu. Fondurile se alocă pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi echipamente de comunicaţii în urgenţa în sănătate.

Alocarea se face pentru Summit-ul european ce va avea loc la Sibiu în 2019.

Lista de aparatură pentru care sunt destinate fondurile include: turn laparoscopie, amplificator de imagine RxTV-C-ARM, ventilatoare ATI, aparat electrochirurgical, aparat pentru ventilaţie mecanică de transport, ecograf Doppler, masă chirurgicală şi pacemaker extern şi intern.

Medicii Spitalului din Sibiu au identificat aparatură necesară pentru a răspunde urgențelor care pot surveni în timpul summit-ului.

- Articolul continua mai jos-

 În prezent există în dotare doar două turnuri laparoscopie pentru cele cinci săli de operaţie.

Aparatele electrochirurgicale aflate acum în dotarea spitalului „nu au funcţii performante de hemostază. Acestea sunt de generaţie veche şi se defectează des, împiedicând adesea procesul operator”, conform medicului Dr. Dan Bratu, Şef lucrări.

„Salutăm alocarea acestor fonduri care vor permite achiziţionarea de aparatură importantă pentru spitalul judeţean. Dar, întrucât nevoia este mult mai mare, sperăm că se vor găsi în timp util soluţii şi pentru restul aparaturii semnalate de medici ca fiind de necesitate stringentă” a declarat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

În 2018, alocările pentru aparatură din fondurile Consiliului Judeţean Sibiu, din fondurile proprii ale spitalului şi respectiv din sponsorizări au depăşit suma de 6,9 milioane de lei.

Citește și:

Spitalul de Urgență din Sibiu are nevoie urgentă de aparatură pentru Summitul UE

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari