Bacterie periculoasă descoperită la Spitalul Universitar de Urgență București

O bacterie periculoasă, bacilul piocianic, a fost descoperită la Spitalul Universitar de Urgență București.

Proba pozitivă la bacilul piocianic a fost preluată dintr-un filtru de apă sterilă aflat în spălătorul de la sala de ginecologie.

Potrivit reprezentanților Spitalului, orice posibilitate de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nulă.

Sala respectivă unde a fost descoperită bacteria este utilizată pentru intervenţii cronice, exclus cele din obstetrică. Toate filtrele din zonă nu au fost folosite deloc cu 5 zile înainte să se recolteze probele, respectiv între 15- 19 august.

- Articolul continua mai jos-

Departamentul de Prevenire şi Control Infecţii Nosocomiale colectează în permanenţă probe din toate ariile terapeutice, conform normelor sanitare interne şi internaţionale. Mai mult, autoexigenţa ne impune să depăşim aceste standarde.

Sala unde a fost descoperită respectiva bacterie a fost închisă

Bacteria respectivă se dezvoltă în apă stătută. Nefolosirea instalaţiilor implică, deci, asemenea riscuri. Tocmai de aceea se efectuează controale în permanenţă. O eventuală descoperire duce la măsuri severe de decontaminare până când probele vor ieşi negative. Este motivul pentru care sală a fost deocamdată închisă.

”Se vor analiza cu certitudine şi condiţiile în care a apărut acest incident numai la unul dintre filtre, deşi erau două. Dacă se vor identifica neconformităţi sau abateri de la normele procedurale cu privire la manipularea acestora, toţi cei implicaţi vor fi sancţionaţi conform reglementărilor în vigoare”, anunță reprezentanții Spitalului.

Citește și:

Anchetă la Spitalul Universitar după ce un pacient afirmă că a luat o bacterie

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari