Autospeciale implicate în 36 de accidente: 4 morți, 3 răniți grav

36 de accidente rutiere, în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanță, au avut loc în patru luni și jumătate. 

Bilanțul acestor accidente: 4 oameni morți, 3 răniți grav, 30 răniți ușor, pagube materiale. În 13 din cele 36 de accidente vina a aparținut conducătorilor autospecialelor. În aceste accidente au decedat doi oameni și 13 au fost răniți.

Împreună cu polițiștii de la rutieră au fost organizat mai multe acțiuni menite să descurajeze nerespectarea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialelor. De asemenea, s-a urmărit prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate ambulanțe.

Personalul din serviciile de ambulanță a fost instruit în mod riguros cu privire la comportamentul în regim de prioritate în trafic.

6.865 de persoane, instruite pentru un număr redus de accidente
- Articolul continua mai jos-masca medicala

”La nivel național, structurile de poliție rutieră au efectuat 496 de instruiri ale personalului serviciilor de ambulanță publice județene, particulare și ISU-SMURD. Din care 205 au fost nivelul SMURD, 250 în serviciile județene de ambulanță, 41 în serviciile particulare de ambulanță. În urma acestor activități, au fost instruiți 6.865 angajați ai acestor servicii, respectiv: 3.411 – SMURD, 3.128 – din serviciile județene de ambulanță și 326 din serviciile particulare de ambulanță ”, au transmis reprezentanții Direcției Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

144 de amenzi date conducătorilor auto de pe autospeciale

Polițiștii au desfășurat acțiuni pentru a verifica respectarea normelor rutiere de către conducătorii autospecialelor. Cu ocazia desfășurării acestor activități au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de pe autospeciale.

Vorbim aici despre: 115 sancțiuni aplicate angajaților unor servicii de ambulanță publice județene. Dintre acestea 62 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru folosirea nejustificată a mijloacelor speciale de avertizare luminoasă și sonoră, o sancțiune pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și o sancțiune pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

69 de sancțiuni au fost aplicate și angajaților unor servicii particulare de ambulanță. 38 au fost pentru nepurtarea centurii și 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

21 de angajați din ISU-SMURD au fost amendați. 20 pentru că nu purtau centura de siguranță și unul pentru depășire ilegală.

Citește și:

Arafat: 500 de ambulanțe noi, achiziționate până la sfârșitul anului

- Articolul continua mai jos-

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...