Autospeciale implicate în 36 de accidente: 4 morți, 3 răniți grav

36 de accidente rutiere, în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanță, au avut loc în patru luni și jumătate. 

Bilanțul acestor accidente: 4 oameni morți, 3 răniți grav, 30 răniți ușor, pagube materiale. În 13 din cele 36 de accidente vina a aparținut conducătorilor autospecialelor. În aceste accidente au decedat doi oameni și 13 au fost răniți.

Împreună cu polițiștii de la rutieră au fost organizat mai multe acțiuni menite să descurajeze nerespectarea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialelor. De asemenea, s-a urmărit prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate ambulanțe.

Personalul din serviciile de ambulanță a fost instruit în mod riguros cu privire la comportamentul în regim de prioritate în trafic.

- Articolul continua mai jos-
6.865 de persoane, instruite pentru un număr redus de accidente

”La nivel național, structurile de poliție rutieră au efectuat 496 de instruiri ale personalului serviciilor de ambulanță publice județene, particulare și ISU-SMURD. Din care 205 au fost nivelul SMURD, 250 în serviciile județene de ambulanță, 41 în serviciile particulare de ambulanță. În urma acestor activități, au fost instruiți 6.865 angajați ai acestor servicii, respectiv: 3.411 – SMURD, 3.128 – din serviciile județene de ambulanță și 326 din serviciile particulare de ambulanță ”, au transmis reprezentanții Direcției Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

144 de amenzi date conducătorilor auto de pe autospeciale

Polițiștii au desfășurat acțiuni pentru a verifica respectarea normelor rutiere de către conducătorii autospecialelor. Cu ocazia desfășurării acestor activități au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de pe autospeciale.

Vorbim aici despre: 115 sancțiuni aplicate angajaților unor servicii de ambulanță publice județene. Dintre acestea 62 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru folosirea nejustificată a mijloacelor speciale de avertizare luminoasă și sonoră, o sancțiune pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și o sancțiune pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

69 de sancțiuni au fost aplicate și angajaților unor servicii particulare de ambulanță. 38 au fost pentru nepurtarea centurii și 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

21 de angajați din ISU-SMURD au fost amendați. 20 pentru că nu purtau centura de siguranță și unul pentru depășire ilegală.

Citește și:

Arafat: 500 de ambulanțe noi, achiziționate până la sfârșitul anului

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari