Șoferul român mort la Genova a salvat trei vieţi

Șoferul român mort la Genova în urma prăbușirii podului Morandi a salvat trei vieți, chiar prin moartea sa. Organele lui Marian Roşca, şoferul de camion român de 36 de ani care a murit la spitalul San Martino din Genova pe 18 august, în urma rănilor suferite după prăbuşirea podului Morandi, au fost transplantate la trei persoane.

Șoferul român mort la Genova voia să se căsătorească anul acesta

Marian Roșca – șoferul român mort la Genova – era din satul Curtişoara, din judeţul Gorj. Era şofer de camion la Paris şi cu banii câştigaţi îşi construise o casă în satul natal. Vroia să se căsătorească anul acesta.

În dimineaţa de 14 august traversa podul Morandi din Genova împreună cu colegul român Anatol Mălai, de 44 de ani, care a murit pe loc, în timp ce Roşca a fost scos dintre dărâmături în stare foarte gravă, cu răni la cap.

Marian se afla la volanul unui camion al firmei franceze Alba Déménagements, când s-a prăbuşit podul Morandi. Toate maşinile aflate pe secţiunea de 50 de metri de pod care s-a rupt, au căzut în gol de la o înălţime ameţitoare.

- Articolul continua mai jos-

Familia românului și-a dat acordul pentru prelevarea organelor viabile. Triplul transplant a salvat vieți

Românul a fost declarat iniţiat decedat de autorităţile italiene, însă familia care a venit să-l aducă acasă a descoperit cu stupoare că trupul celui pe care trebuia să-l ia nu era al lui Marian Roşca. În cele din urmă, Marian a fost descoperit într-o clinică italiană, în comă profundă, dar menţinut în viaţă de aparate. Pe 18 august, însă, organismul său a cedat.

Familia şi-a dat acordul pentru transplant, iar cei doi rinichi şi ficatul românului au fost prelevate. Ficatul a fost transplatat la Padova.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost repatriat, iar duminică va fi înmormântat.

Citește și Transplantul de ficat i-ar da o șansă! La 3 ani, are hepatoblastom

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari