SJU Călărași îşi desfăşoară activitatea cu medici pensionari

Puternic afectat de lipsa de medici, Spitalul Judeţean de Urgenţă – SJU Călărași îşi desfăşoară activitatea cu medici pensionari. Fără ei, multe dintre secţiile celei mai mari unităţi medicale din judeţ riscă să se închidă. Reprezentanţii spitalului spun că au făcut numeroase demersuri pentru a angaja medici tineri, însă până acum, prea puţini s-au arătat interesaţi să lucreze acolo.

Situație de criză la SJU Călărași

Medicii pensionari care profesează la Spitalul Judeţean de Urgenţă – SJU Călărași îşi desfăşoară activitatea pe secţiile de pediatrie, neurologie şi anestezie şi terapie intensivă. Fiecare dintre ei aşteaptă specialişti tineri, care să îi înlocuiască şi cărora să le împărtăşească din experienţa pe care au acumulat-o de-a lungul celor peste patru decenii de activitate, însă până acum, nimeni nu s-a arătat interesat să profeseze în cadrul celui mai mare spital din judeţul Călăraşi.

Reprezentanţii SJU Călărași explică faptul că numai anul trecut au scos la concurs posturile ocupate de medicii pensionari de cel puţin trei ori, dar demersul nu a avut parte de rezultate, toate acestea, în condiţiile în care autorităţile locale din Călăraşi oferă beneficii medicilor care vor să vină să lucreze la spitalul din oraş. Este vorba despre asigurarea unor locuinţe de serviciu sau decontarea navetei.

Sursa: Antena Satelor

- Articolul continua mai jos-masca medicala
- Articolul continua mai jos-
- Articolul continua mai jos-
Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână