Medicul școlar lipsește în zeci de școli din țară

Zeci de şcoli din mai multe judeţe nu au încă autorizaţie de funcţionare cu puţin timp înainte de începerea noului an şcolar. Medicul școlar e absent și el.  În Bucureşti sunt doar 14 şcoli fără autorizaţie sanitară în acest moment, dar 50 de cabinete medicale din unităţi de învăţământ nu au medic sau asistent. Cât despre siguranţa elevilor, au fost instalate mai multe camere video în exteriorul şcolilor. Mai multe date avem de la reporterul nostru, Felicia Mocanu.

Aproximativ 280.000 de elevi şi preşcolari sunt aşteptaţi pe 10 septembrie la cursuri în unităţile şcolare din Bucureşti. În momentul de faţă, se fac reparaţii în sălile de clasă şi în sălile de sport.

Medicul școlar nu e singura lipsă, în școli

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti: „Se lucrează la clădiri, la igienizare, la reabilitare. Avem ceva probleme la hidroizolarea acoperişurilor de clădiri, mai ales de săli de sport, dar avem certitudinea că acestea vor fi finalizate până la sfârşitul anului şcolar”.

În acest an şcolar numărul cadrelor didactice în şcolile din Bucureşti este suficient. În situaţii deosebite, apărute pe parcursul anului, numarul de cadre didactice va fi completat de profesori suplinitori sau profesori care s-au pensionat.

- Articolul continua mai jos-

Marian Banu: „Avem aproximativ 18.000 de cadre didactice, dintre care, dintre care mai mult de 15.500 sunt titulare, este procentul cel mai mic în momentul de faţăde probleme legate de anumite discipline”.

În ceea ce priveşte numaul cadrelor medicale din cabinetele şcolare, acesta este încă insuficient.

Marian Banu: „Este o realitate că, la nivelul capitalei, avem personal medical sub cerinţe”.
În ceea ce priveşte siguranţa copiilor în şcoli şi în proximitatea acestora, inspectorul Marian Banu spune că în acest an nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Sursa: antena satelor

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari