Avocatul Poporului, sesizat din oficiu în cazuri din spitale

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei femei care a murit în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, după ce a fost internată şi externată de mai multe ori din unitatea medicală.

Avocatul Poporului, în cazul bătrânei decedate în spital

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei femei decedate, care ar fi fost plimbată între spitale, la Satu Mare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii”.

De asemenea, conducerea SJU Satu Mare a dispus, în 2 august, constituirea unei comisii de anchetă care să verifice o reclamaţie privind decesul unei persoane de 82 de ani, sesizarea depusă la Ministerul Sănătăţii, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii, Constantin Demian.

Femeia a fost internată în spital pe 5 mai 2018, după ce a suferit o infecţie cu clostridium difficile, a fost externată pe 10 mai, iar pe 15 iunie a fost internată din nou, ulterior decedând.

- Articolul continua mai jos-

Avocatul Poporului, în cazul gândacilor din Spitalul Beiuș

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a efectuat o anchetă la Spitalul ‘Episcop Nicolae Popovici’ Beiuş, în urma apariţiei, în cotidianul Bihoreanul, în 14 iunie 2018, a unui articol în care se relata că unitatea spitalicească este invadată de gândaci de bucătărie.

În cadrul anchetei, efectuate în 5 iulie 2018, reprezentanţii Avocatului Poporului au purtat discuţii cu conducerea spitalului şi au vizitat unitatea spitalicească. Din cele observate în cadrul vizitei s-a constatat că saloanele destinate pacienţilor sunt curate; nu toate camerele sunt dotate cu grupuri sanitare, acestea fiind situate mai mult pe holul spitalului. Pacienţii sunt in general mulţumiţi de condiţiile din spital. Blocul operator şi Secţia de terapie intensivă sunt reabilitate in totalitate, fiind dotate cu aparatură modernă.

Ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Avocatului Poporului şi conducerea spitalului, a vizitei efectuate în clădire şi a examinării documentelor puse la dispoziţie, au fost constatate următoarele:

– Reprezentanţii spitalului recunosc că problema gândacilor apare periodic datorită faptului că clădirea este foarte veche şi nu s-au făcut reabilitări pe partea de subsol şi la secţia de interne, însă susţin că situaţia este sub control;

– La data efectuării anchetei, în urma vizitei întreprinse în unitatea medicală nu s-a observat existenţa gândacilor:

– Pentru rezolvarea definitivă a problemei gândacilor, conducerea spitalului a propus reabilitatea totală a acestei unităţi pe fonduri europene, fiind depus un proiect, în prezent fiind în faza de evaluare. În caz de negaţie reabilitarea va fi efectuată din fonduri proprii;

- Articolul continua mai jos-

– Cu sprijinul Primăriei municipiului Beiuş, urmează demararea lucrărilor la construcţia unui spaţiu pentru Blocul Alimentar la Staţionarul II, astfel că în cadrul Staţionarului I vor exista doar activităţi medicale.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari