Arafat: 1309 ambulanțe de urgență, achiziționate din fonduri europene

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență urmeaza sa finalizeze semnarea acordurilor cadru pentru ambulanțe de urgenta de tip B 4×2 si 4×4.

Primele ambulanțe de tip B pentru Serviciile de Ambulanță si SMURD urmeaza sa ajunga in cursul acestui an.

In curs de finalizare se afla si licitatia pentru ambulanțele de tip C.

”Pe aceasta cale vreau sa multumesc colegii de la IGSU care au derulat acest proiect in beneficiul servicilor de ambulanta si a SMURD. Acest proiect include si alte dotari specifice interventiilor medicale de urgenta pentru care licitatiile urmeaza a fi derulate. Un exemplu sunt ambulanțe de terapie intensiva mobila pentru nou nascuti. Noile ambulanțe vor inlocui parcul invechit al serviciilor de ambulanta si SMURD in care majoritatea ambulantelor au fost achizitionate in anii 2007/2008”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat

- Articolul continua mai jos-
500 de ambulanțe de urgență, livrate până la sfârșitul anului 2018

Pana la sfarsitul acestui an vor fi livrate aproximativ 500 de ambulante urmand ca livrarile sa continue si anul viitor incepand cu luna Ianuarie. Un total de 1309 de ambulante de tip A, B si C urmeaza a fi livrate in cadrul prezentului proiect finantat prin POR.

Vor fi achiziționate din fonduri europene nerambursabile (935 ambulante de urgenta tip B din care 600 destinate serviciilor de ambulanta si 335 SMURD. 132 ambulante de urgenta tip C din care 81 destinate serviciilor de ambulanta si 51 destinate SMURD. 242 ambulante de transport de tip A destinate serviciilor de ambulanta).

Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov urmeaza sa primeasca 106 ambulante de tip B si C achizitionate de Primaria Municipiului Bucuresti. Acestea nu sunt incluse in numarul total de 1309 ambulante.

Citește și:

106 ambulanțe noi pentru Serviciul de Ambulanţă București-Ilfov

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari