Examen pentru medici și farmaciști pentru obținerea titlului de specialiști

Ministerul Sănătăţii organizează în perioada 17 octombrie-23 noiembrie 2018 sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist.

Examenul se adresează medicilor, medicilor dentişti şi farmaciştilor care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018.

La acest examen de pot prezenta:

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi, inclusiv cadrele didactice şi de cercetare ştiinţifică medicală, confirmate în rezidenţiat, care la data de 31 decembrie 2018 încheie stagiul de pregătire.

Medicii confirmați în rezidenţiat, care au încheiat stagiul de pregătire şi nu au susţinut acest examen sau nu l-au promovat în sesiunile anterioare.

- Articolul continua mai jos-

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii specialişti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sănătăţii pregătire în vederea obţinerii celei de-a doua specialităţi şi care, la data de 31 decembrie 2018, încheie stagiul de pregătire în noua specialitate;

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii, care au efectuat specializare prin Ministerul Educaţiei Naţionale şi care finalizează pregătirea până la data de 31 decembrie 2018.

Candidaţii vor putea susține examenul numai în centrul universitar în care au efectuat minimum 75% din durata de pregătire în rezidențiat.

Tematicile după care se vor desfăşura examenele în această sesiune sunt postate pe pagina web a Ministerului Sănătăţii www.ms.ro, la rubrica Informare/Cursuri, concursuri, examene/Tematici.

Candidatul va fi confirmat specialist dacă promovează cu minim nota 7,00 fiecare probă a examenului, obţinând în final media 7,00.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi din reţeaua de asistenţă medicală, vor depune dosarele de înscriere la Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene din centrele universitare unde au efectuat minimum 75% din pregătirea în rezidențiat. Dosarele pot fi depuse la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, sau la ministerele cu reţea sanitară proprie.

- Articolul continua mai jos-

Dosarele se depun în perioada cuprinsă între 3-18 septembrie 2018.

Dosarele de înscriere ale candidaților în vederea susținerii examenului de obținere a titlului de medic specialist/medic dentist specialist/farmacist specialist, pot fi transmise pe răspunderea candidatului, prin orice serviciu poștal, la adresele indicate pentru depunere.

Citește și:

Dr. Adela Golea: „Dacă peste câțiva ani mentorii sau specialiștii cu experiență vor dispărea din sistem, vom avea o mare problemă!”

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari