Campanie de donare de sânge la Centrul Sfântul Nectarie

Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie” organizează Campania de donare de sânge „6 PENTRU VIAŢÄ”.

Campania se va desfășura în zilele de 27 august şi 4 septembrie 2018, iar oricine doreşte poate veni să doneze sânge

Campania este menită să tragă un semnal de alarmă şi să sensibilizeze opinia publică privind criza de sânge din spitale. Doar 2% din populaţia ţării donează sânge. Vara, în perioada concediilor, donatorii se prezintă mai rar la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti. Misiunea personalului medical de a salva oameni, devine astfel mult mai dificilă.

Dintr-o singură donare pot fi salvate până la trei vieţi. Studiile au arătat că, donând, sângele se împrospătează, imunitatea organismului creşte, iar riscul de paralizie şi accident vascular se reduce cu 30%. Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de până la patru săptămâni.

- Articolul continua mai jos-

Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi aportul de lichide.

Dacă v-aţi decis să donaţi sânge, vă aşteptăm între orele 8.30-12.30, la Centrul de Sănătate Multifuncţional „Sfântul Nectarie” din Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, cu actul de identitate, în original.

Pentru informaţii suplimentare sunaţi la 031.9593 sau scrieţi la [email protected].

Citește și:

Criză de sânge la Cluj. Apel pentru donatori

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari