fbpx
Acasă Ştiri Medicale Victimă a virusului West Nile - un bărbat a decedat la Iași

Victimă a virusului West Nile – un bărbat a decedat la Iași

O victimă a virusului West Nile a fost înregistrată în județul Iași, la începutul acestei săptămâni.

Un bărbat dintr-o comună din judeţul Iaşi a murit din cauza virusului West Nile, la spitalul de boli infecţioase din municipiul reşedinţă. Responsabilii spitalului spun că acesta a fost primul deces înregistrat în judeţ.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Paraschiva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat că bărbatul a venit la spital acuzând simptome specifice meningitei, însă analizele şi investigaţiile medicale au arătat că este infectat cu virusul West Nile.

Articolul continua mai jos

Este al doilea caz de deces din cauza virusului West Nile înregistrat în ultimele zile în Moldova. Recent, o altă victimă – un bărbat de 79 ani din Galaţi, pensionar, care suferea şi de alte maladii cronice – a murit. Decesul a fost confirmat de directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Galaţi, Mihaela Debiță.

O altfel de victimă a virusului West Nile: rezerva de sânge din spitale

În județul Iași și alți pacienți au de suferit din pricina virusului West Nile. Donarea de sânge suportă anumite restricții în câteva localități din județul Iași din cauza virusului West Nile. Astfel, la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Iaşi donarea de sânge este restricţionată pentru locuitorii din patru localităţi din judeţ, după ce în zonă au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu virusul West Nile.

Localitățile vizate sunt oraşul Paşcani şi comunele Probota, Plugari şi Movileni. În aceste zone au fost confirmate patru cazuri de infectare cu virusul West Nile.

Ministerul Sănătății: Virusul West Nile nu se transmite de la om la om

Ce este virusul West Nile?

Virusul West Nile este un potențial factor declanșator al unor afecțiuni  serioase, principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înțepătura țânțarilor infestați.

Virusul a fost desoperit în anul 1937 în districtul West Nile din Uganda. Interesul expertilor fata de virusul West Nile a crescut în momentul în care acesta a fost depistat în Statele Unite, mai exact în News York City, în anul 1999, cand au fost confirmate 66 de cazuri soldate cu 7 morti. Mai tarziu, în anul 2002, au fost raportate un total de 480 de cazuri, soldate cu 24 de decese. In mai putin de 1 an, virusul s-a extins în peste 11 state de-a lungul Coastei de Est. Pana în anul 1999, virusul West Nile fusese depistat doar în Africa, Asia, Orientul Mijlociu, și extrem de rar în Europa. Conform expertilor, virusul West Nile sta la baza unei epidemii sezoniere în America de Nord, care cunoaste o crestere în lunile de vara și toamna.

Virusul West Nile – simptome și tratament

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Afecțiuni provocate de tulburările somnului

Tulburările somnului reprezintă o chestiune generală care ne afectează pe fiecare dintre noi, fie...

Ce este schizofrenia? Cauzele și factorii de risc ai schizofreniei

Ce este schizofrenia? Schizofrenia este o afecțiune mentală serioasă și cronică care afectează modul...

Mituri și realități despre cancer

Ce este cancerul? Cancerul,  cunoscut sub denumirea științifică de tumoare malignă sau neoplasm malign, reunește un grup...

Bolile musculo-scheletice îi afectează pe români

Bolile musculo-scheletice, precum artrita reumatoidă şi afecţiunile lombare, îngrădesc din ce în ce mai...

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm

Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm....

Boala Crohn – Cauze, factori de risc, tratament

Boala Crohn este o afecțiune inflamatorie intestinală care afectează în special adolescenții și adulții...