Greva foamei, încheiată la Spitalul Universitar de Urgență

Au intrat în greva foamei, ca ultimă formă de protest pentru cauza lor. Cei doi asistenţi medicali de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. aflaţi în greva foamei de 17 zile, au renunţat astăzi la această formă de protest.

Ministrul Sănătății a promis un control amănunțit, ca să-i scoată din greva foamei

Decizia vine după ce ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis doi reprezentanţi ai instituţiei pe care o conduce să stea de vorbă cu cei doi angajaţi, cărora li s-a promis că în spital se va face un control amănunţit.

De altfel, Sorina Pintea a trimis încă din 6 august Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Universitar din Bucureşti, după ce mai mulţi angajaţi au protestat în faţa unităţii medicale pentru a atrage atenţia asupra lipsei de dotări, dar şi a încălcării unor drepturi salariale ale angajaţilor.

Totuși, cei doi asistenți medicali angajați ai Spitalului Universitar de Urgență nu au considerat suficient demersul inițial al ministrului Sănătății, preferând să continue greva foamei, în care, la acea dată, abia intraseră.

- Articolul continua mai jos-

Şi Avocatul Poporului anunţă că va efectua o anchetă cu privire la condiţiile din Spitalul Universitar Bucureşti, instituţia autosesizându-se după intrarea în greva foamei a celor doi asistenţi medicali.

De asemenea, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România cerea, în urmă cu 10 zile, autorităţilor să controleze cu responsabilitate situaţia şi să intervină de urgenţă pentru remedierea şi îmbunătăţirea acesteia, astfel încât viaţa pacienţilor să nu mai fie pusă în pericol, iar calitatea îngrijirilor medicale din întreg sistemul de sănătate să fie una potrivită pentru o ţară europeană.

”Lucrăm în niște condiții mizerabile, de aceleași condiții beneficiază și bolnavii. Din când în când, vin niște controale în acest spital. Atunci avem tot ce ne trebuie. După, potopul. Am încercat să sesizez conducerea acestei instituții. Ajunsesem la un moment dat, făceam operații pe masa de operații și izolam pacientul cu bluze. Nu aveam fire de electrocauter cu care sterilizăm, veneau cu țesut pe ele, țesut necrozat, nu puteai să le speli, să le cureți atât de bine încât să fie noi”, declara, la începutul grevei, Simion Daniel Petrică, asistent medical Ortopedie.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari